Klinika Emergjente e QKUK-së - Foto: Facebook/UranIsmajli

Në QKUK po trajtohen 141 raste me COVID-19

Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, janë të shtrirë 141 pacientë të infektuar me COVID-19

Në Klinikë Infektive janë të shtrirë 112 raste me coronavirus, në pulmologji 20 pacientë  me oksigjenoterapi, kurse në mjekësinë sportive, njësia intensive janë të shtrirë 9 pacientë me COVID-19, një nga ta i ​intubuar, kurse 5 të tjerë me CPAP dhe​ 3 të tjerë me maskë oksigjeni. ​

Nga 111 pacientët​ e Klinikës Infektive, 58 raste janë duke u trajtuar në reparte me oksigjenoterapi dhe përkujdesje intensive.

Në repartin e Mjekimit Intensiv të infektives janë duke u trajtuar 6 raste, 2 raste janë në gjendje të rëndë duke u trajtuar me oksigjenoterapi dhe përkujdesje intensive, 4 raste janë në gjendje kritike me frymëmarrje të asistuar me respirator.

Me datën 02.07.2020, nga Klinika Infektive janë lëshuar 5 pacientë, 3 pacientë me COVID- 19 por me gjendje stabile klinike dhe laboratorike dhe 2 të shëruar.