Ilustrim: Poqi elektrik

Në këto qytete dhe fshatra të Kosovës nesër nuk do të ketë deri në 8 orë rrymë

Kompania e distribuimit të energjisë elektrike në Kosovë, KEDS, ka njoftuar se disa qytete e fshatra të Kosovës nesër do të mbesin për orë të tëra pa rrymë.

Në njoftim, KEDS tregon se arsyet e ndërprerjes së rrymës, që në disa vende do të zgjatë deri në 8 orë, janë realizimi i projekteve investime, sikur vendosja e shtyllave, lëshimi në punë i rrjetit të ri, punime të domosdoshme për siguri të sistemit, etj.

Ky është njoftimi i plotë i KEDS-it:

Punime në projekte investive

Data e punimit: 24-09-2020

1

Nga NS TS 220/35/10(20)kV Podujevado të ndërprehet:

NS 10/04kV Dumnicë Beqajt ZPRR 2016 (kodi: 14000011285) prej orës    11:00-15:00

Vendet: Dumnicë Beqajt.

Arsyeja: Punime  në projektin PLC.

2.

TS 35/10kV Fushë- Kosovë II nga Dalja 10KV Bardhi i Madhë do të ndërprehet:

TS 10/04kV TS: Gergurët (Kodi 15018018065) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: TS Gërgurët.

Arsyeja: vendosja e shtyllave nën tension.

3.

NS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

NS 10/04kV Furra Laura  (kodi: 14000001004 ) prej orës    09:00-17:00

Vendet: Një pjesë e rr. Skënderbeu, një pjesë e Valon Hasani.

Arsyeja: Punime në  projektin “Zgjerimi dhe Përforcimi i Rrjetit 2019“, LOT 10 Prishtina – konsumatorëve në rrjetin e ri.

4.

TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja  10 kV Ballovc (Kodi: 14000008) prej orës 08:00 deri në ora 15:00.

Vendet: Surkish, Lladofc, Sfeqël, Dumosh, Shajkovc, Surdull, Herticë, Drazhnje, Rakenicë dhe Turuqicë.

Arsyeja e ndërprerjes: vendosja e përçuesit dhe energjizimi i linjës së re për projektin Dumosh 2.

5.

Në TS 220/10kV Drenasi nga Dalja 10 kV Baicë Çikatovë  do të ndërprehet:

Degëzimi 10kV(Kodi: 16100008163,164,178,249.) prej orës 09:00 – 09:15  dhe nga ora 15:45-16:00

Vendet: fshati Tërrnavc.

Arsyeja: Krijimi i kushteve për punë pa tension në Obri – ndarja e urave të tensionit të mesëm.

6.

Në TS 220/10kV Drenasi nga Dalja 10 kV Baice Çikatove  do të ndërprehet:

Degëzimi 10kV(Kodi: 16100008165,166,167,168,169,170,171.) prej orës 09:00 deri 16:00

Vendet: fshati Obri.

Arsyeja: Lëshimin në punë i rrjetit të ri (vendosja e shtyllave dhe konzollave) – në TS Obri Shkolla  dhe TS Obri Xhemajlët.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 24-09-2020

1.

NS 35/ 10 kV Fushë-Kosova  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Bardh i Madh    (Kodi: 15018018) prej orës 10:00-14:00

Vendet: Lagjja 28, pjesa e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini dhe Bardhi i Madh.

Arsyeja: Dislokimi i rrjetit dhe kyçja e ndarësit linjor.