'Ndryshimet klimatike po vrasin elefantët'

Ministria e Jetës së Egër dhe Turizmit në Kenia thotë se ndryshimi i klimës tani është një kërcënim më i madh për ruajtjen e elefantëve sesa gjuetia pa leje, raporton BBC.

Në vitin e kaluar, vendi ka regjistruar 179 vdekje elefantësh për shkak të thatësirës së vazhdueshme që ka prekur Bririn e Afrikës.

Pas sezoneve të njëpasnjëshme të shirave të dobët, lumenjtë dhe tavat e ujit janë tharë dhe kullotat janë tkurrur në rezervat e gjahut.