FOTO: CNN/Getty Images

Ndalet rryma në New York

Disa lagje të New Yorkut kanë filluar të furnizohen me energji elektrike, pas një ndërprerje që ndodhi të shtunën rreth orës 22:00 sipas kohës lokale.

Sipas kompanisë së distribuimit të energjisë, ConEdison, deri në 72 mijë konsumatorë kanë mbetur pa energji si pasojë e një defekti që ende nuk dihet, shkruan CNN.

Si pasojë e kësaj ndërprerje, një pjesë e Manhattanit është zhytur në terr.

Ndërprerja e rrymës ka shkaktuar bllokim në metron e qytetit, bllokimin e ashensorëve, ka nxjerrë jashtë funksionit ashensorët, dhe ka fikur reklamat në Times Square.

Shumica e spektakleve në Broadway janë anuluar, sidomos komeditë muzikore “Hamilton” apo “The Lion King”.

Në Madison Square Garden, Jennifer Lopez po ashtu është dashur ta anulojë spektaklin e saj pak minuta pas fillimit të koncertit, njofton AFP.

Për një kohë të shkurtë, dritat e vetme në New York ishin ato të automjeteve të Policisë dhe të Zjarrfikësve.

Shërbimet emergjente kanë pranuar shumë thirrje sidomos për shkak të bllokimeve në ashensorë.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!