Punonjësit e Prokurorisë së Prishtinës dolën në protestë për shkak të mungesës së ajrit në objekt, në Pallatin e Drejtësisë, Foto: KALLXO.com

Mungesa e ajrit në objekt, protestojnë punonjësit e Prokurorisë së Prishtinës

Punonjësit e Prokurorisë së Prishtinës dolën në protestë për shkak të mungesës së ajrit në objekt, në Pallatin e Drejtësisë.

Lajmin për KALLXO.com e konfirmoi zëdhënësja e kësaj prokurorie, Laureta Ulaj.

“E konfirmova që është në shenjë proteste lidhur me çështjen e ajrosjes në objekt, me problemin që e kemi deri në implementimin e vendimit që është marrë nga ana e këshillit”- tha Ulaj.

Kujtojmë që Këshilli Prokurorial ditën e premte, përmes një komunikate njoftoi që ka marrë vendim për reduktim esencial të aktiviteteve në Objektin C të Pallatit të Drejtësisë, aty ku janë të vendosura Prokuroria e Apelit dhe Prokuroria Themelore.

“Ky reduktim në këto dy prokurori vjen si rezultat i gjendjes së renduar në këtë objekt, si pasojë e mungesës së theksuar të oksigjenit dhe problemeve shëndetësore të shfaqura në baza ditore tek prokurorët dhe stafi mbështetës i këtyre dy prokurorive” – thuhet në njoftimin e KPK-së.

Me qëllim të realizimit të punëve emergjente, thotë KPK-ja, këto dy prokurori do të caktojnë prokurorë dhe staf administrativ për të kujdestaruar dhe realizuar vetëm veprimtaritë e natyrës urgjente dhe veprimet e caktuara sipas afateve ligjore.

Punëtorët në Pallatin e Drejtësisë vazhdimisht janë ankuar për probleme shëndetësore për shkak të mungesës së oksigjenit në objekt.

Me probleme shëndetësore që dyshohet se erdhën nga mungesa e oksigjenit u përball edhe kryeprokurori i Prishtinës, Kujtim Munishi.

Mungesë e ajrit në Pallatin e Drejtësisë, KPK redukton punët e Prokurorisë së Apelit dhe Prokurorisë së Prishtinës