Ilustrim - Foto: Urim Krasniqi/KALLXO.com

Moti për ditën e sotme

Shitja e telefonëve mobil në Kosovë është një prej veprimtarive biznesore më fitimprurëse që u sjell bizneseve qindra miliona euro fitime.

Një pjesë e madhe e tregut multimilionësh të telefonëve kryhet në tregun e zi.

Ngritja e bizneseve të telefonave mobil jo rrallë është bërë në kurriz të taksave të shtetit, pasi në disa raste inspektorët tatimorë dhe ata doganorë kanë arritur të kapin bizneset e tilla duke iu shmangur detyrimeve tatimore dhe doganore.