Miratohet Ligji për pagën minimale

Me 60 vota për dhe një abstenim Kuvendi i Kosovës ka miratuar Ligjin për pagën minimale.

Sipas këtij Ligji paga minimale do të bëhet 264 euro.

Deputetë prezentë në këtë mbledhje nuk kanë përkrahur asnjë amendament të propozuar për këtë Ligj.

Ky Projektligj në parim është miratuar një vit më parë, përkundër protestave të organizuara nga veteranët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, të cilët kërkonin përfshirjen e tyre në Projektligjin për pagat.

Veteranët kanë protestuar për të kundërshtuar mospërfshirjen e tyre në Projektligjin për pagat.

Nëpërmjet Projektligjit paga minimale është propozuar të rritet nga 170 euro në 264 euro.

Partitë opozitare, LDK, PDK dhe AAK janë larguar nga seanca e Kuvendit.

Deputeti i LDK-së, Arben Gashi, ka thënë se vlerësojnë se është e paarsyeshme të vazhdojnë me seancë pas tensioneve në Kuvendin e Kosovës ndërsa Eliza Hoxha nga PDK tha se meqë zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi, u largua nga seanca, tashmë janë kushtet normale për të vazhduar.

VIDEO – Si nisi përleshja fizike në Kuvendin e Kosovës