Ministri Mehaj dhe Komandanti i FSK-së dekorojnë Komandantin e Gardës Kombëtare të Iowas-s

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, i shoqëruar nga Komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant Bashkim Jashari dhe zyrtarë dhe oficerë të lartë të MM-së dhe FSK-së, kanë pritur me nderime të larta ushtarake në vizitën e tij lamtumirëse, Komandantin e Gardës Kombëtare të Iowa-s, gjeneral major, Benjamin J.Corell.

Kjo është bërë e ditur nga Ministria e Mbrojtjes të cilët kanë njoftuar se me këtë rast, Ministri Mehaj e dekoroi Gjeneralin Corell me Medalje për Shërbim të Shquar, e cila iu dha në vlerësim të shërbimit të tij shembullor dhe kontributin e dhënë në forcimin e bashkëpunimit në mes të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Gardës Kombëtare të Iowas.

FOTO: Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Kosovës/Facebook.
FOTO: Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Kosovës/Facebook.

“Ndërsa, për angazhim të jashtëzakonshëm dhe vetëmohues, për kohën sa ka shërbyer si Komandant i Gardës Kombëtare të Iowa-s, në mbështetjen e FSK-së në ngritjen e aftësive dhe kapaciteteve profesionale dhe operacionale, veçanërisht në ndërveprimin mes Ushtrisë së SHBA-së dhe FSK-së, edhe për operacionet në misionet paqeruajtëse, Gjeneral Jashari i ndau Gjeneralit Corell Medaljen për Shërbim Vetëmohues”- ka bërë të ditur kjo ministri.

Sipas njoftimit, në këtë takim, Ministri Mehaj dhe Gjeneral Jashari falënderuan Gjeneralin Corell për kontributin e tij të dhënë në zhvillimin e Ministrisë së Mbrojtjes dhe FSK-së, duke theksuar se progresi dhe të arriturat e deritashme janë gjithashtu edhe si rezultat i përpjekjeve dhe punës së tij me përkushtim të lartë.

“Nga ana e tij, Gjeneral Corell, falënderoi për nderimet, respektin dhe pritjen e ngrohtë e miqësore, duke theksuar se marrëdhëniet dhe bashkëpunimi i shkëlqyer në mes dy shteteve dhe forcave tona, të vazhdojnë edhe në të ardhmen me pasuesin e tij”- është thënë në njoftimin e ministrisë.

FOTO: Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Kosovës/Facebook.

Ndër të tjera, në njoftim është potencuar se Gjeneral Corell shprehu përshtypjet e larta të tij për nivelin e zhvillimit dhe avancimit të MM-së dhe FSK-së, si forcë profesionale dhe partner dinjitoz i Gardës Kombëtare të Iowa-s.

FOTO: Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Kosovës/Facebook.
FOTO: Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Kosovës/Facebook.