Me veturë futet në rezidencën e Angela Merkelit

Të mërkurën në mëngjes një veturë hyri në gardhin para zyrës se kancelarës gjermane, Angela Merkel.

Raportohet se mund të jetë një sulm i motivuar politikisht. Në makinë është shkruar me shkronja të bardha: “Vrasës të mallkuar të fëmijëve dhe të moshuarve” dhe në anën tjetër “Ndaloni politikën e globalizimit”.

Sipas mediave gjermane me sa duket e njëjta makinë, gjithashtu e shkruar me lajme politike u fut në portën e Kancelarisë në shkurt të vitit 2014, transmeton rtv21.tv.

Të mërkurën një zëdhënës i qeverisë konfirmoi për BILD se rreth orës 10 të mëngjesit, një makinë u fut në portën hyrëse të Kancelarisë Federale. Pati pak dëme në pronë”.

“Në asnjë moment nuk kishte ndonjë rrezik për kancelaren dhe anëtarët e tjerë të Qeverisë Federale ose njerëzit e punësuar në Kancelarinë Federale”, theksoi zëdhënësi.

Policia e shtetit të Berlinit ka marrë përsipër hetimin për çështjen. Menjëherë pas krimit, policia e armatosur ruajti vendin e ngjarjes dhe një ambulancë mund të shihej në foto.

Pas krimit, thuhet se autori i krimit u mor në paraburgim nga policia. Dje kancelarja dhe shefat e landeve në Gjermani vendosën rregulla dhe rekomandime të reja për coronavirusin për disa javë dhe muajt e ardhshëm./21Media