Mbi 110 mijë qytetarë kanë të drejtë vote sot në Podujevë e Mitrovicë të Veriut

110 mijë e 694 qytetarë do të kenë mundësinë të votojnë në zgjedhjet e parakohshme që do të mbahen sot në Podujevë dhe në Mitrovicë të Veriut.

Sipas Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, 87 mijë e 381 votues do të jenë në Podujevë ndërsa 23 mijë e 313 votues në Mitrovicë të Veriut.

Numri i qendrave të votimit në Podujevë do të jetë 45 ndërsa ai i vendvotimeve do të jetë 115.

Sipas KQZ, në Mitrovicë Veriore, numri Qendrave të Votimit do të jetë 7 ndërsa do të jenë 27 vendvotime.

Për kryetar të Podujevës do të garojnë: Naim Fetahu nga Partia Demokratike e Kosovës, Nexhmi Rudari nga Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Shpejtim Bulliqi nga Lëvizja Vetëvendosje.

Kurse në zgjedhjet për Mitrovicën Veriore garojnë katër kandidatë: Erden Atiq nga Lëvizja Vetëvendosje, Dushan Milunoviq si kandidat i pavarur,  Milan Radojeviq nga Lista Serbe dhe Florent Azemi nga Partia Demokratike e Kosovës.

Ish presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka shpallur 29 nëntorin si datë të zgjedhjeve të jashtëzakonshme për Kryetar në Komunën e Podujevës dhe për Kryetar në Komunën e Mitrovicës së Veriut.

Podujeva do të shkojë në zgjedhje pasi që ish-kryetari i kësaj komune, Agim Veliu kishte kaluar në ekzekutiv si ministër i Punëve të Brendshme i Qeverisë Kurti, më 4 shkurt.

Këto zgjedhje qenë të parapara të mbahen në mars, por janë shtyrë në afat të pacaktuar për shkak të pandemisë COVID-19.

Ndërsa, Mitrovica e Veriut mbeti pa kryetar më datën 3 qershor, kur u votua Qeveria e re në krye me Avdullah Hotin, ku pjesë e saj është edhe Lista Serbe. Në Qeverinë Hoti, Goran Rakiqi që ishte kryetar i Mitrovicës së Veriut, mori dy pozita, atë të zëvendëskryeministrit dhe mori në udhëheqje Ministrinë e Pushtetit Lokal.