Pamje nga gara Kupa ‘Adem Jashari’. Foto: FShSK-së.

Mbahet gara e shenjëtarisë Kupa ‘Adem Jashari’, boksierët e njohur madhështojnë ceremoninë e zgjedhjes së më të mirëve  

Federata e Shenjëtarisë Sportive e Kosovës (FSHSK) ka organizuar garën e përvitshme Kupa “Adem Jashari”, ku u zgjodhën më të mirët e kësaj gare.

Garën e sivjetme dhe ceremoninë e zgjedhjes së më të mirëve e ka madhështuar edhe prezenca e dy kampionëve shqiptarë të boksit, Robin Krasniqi dhe Shefat Isufi.  

Çdo vit, FSHSK-së organizon garën Kupa “Adem Jashari” në shenjëtari në përvjetorin e “Epopesë së UÇK-së”.  

Driton Sejdiu, sekretar i FSHSK-së tha për KALLXO.com se gara e sivjetme e Kupës “Adem Jashari” është madhështuar me vizitën e dy boksierëve të njohur botërorë, Krasniqi e Isufi.  

Sipas tij, një vizitë e papritur nga kampionët i ka dhënë një ndjesi të veçantë garës së sivjetme. 

“Vizita e papritur e kampionëve i dha një ndjesi të veçantë garës së sivjetme duke pasur parasysh se kjo garë mbahet në shenjë të përkujtimit të një ngjarjeje të rëndëdishme – Epopesë së UÇK-së”- tha Sejdiu për Kallxo.com.  

Përveç kampionëve Krasniqi e Isufi në ceremoninë e zgjedhjes së shenjëtarëve më të mirë në këtë ngjarje mori pjesë edhe sponsori dhe organizatori i ngjarjes në “Audi Dome München”, Burim Hazrolli.  

Gara e sivjetme e Kupës “Adem Jashari” është mbajtur në poligonin e shenjëtarisë sportive në Pallatin e Rinisë në Prishtinë.  

Rezultatet e arritura:

Kategoria serike

PIONIERËT  

Disiplina: Pushkë serike – pionierët 

Meshkujt:  

Vendi i parë: Leon Sopjani nga K.SH. “Katana” me 82 rrathë; 

Vendi i dytë: Nobel Derguti nga K.SH. “Besim Mala- MURRIZI” me 79 rrathë. 

Vendi i tretë; Jon Neziri nga K.SH. “Besim Mala- MURRIZI” me 41 rrathë. 

SENIORËT  

Disiplina: pushkë serike- senior,  

Femra: 

Vendi i parë: Mirsade Kuliqi nga K.SH. “Besim Mala-MURRIZI” me 124 rrathë; 

Vendi i dytë: Amra Xhaferi nga K.SH. “Katana ” me 85 rrathë; 

Disiplina: Pushkë serike- senior  

Meshkuj: 

Vendi i parë: Mergim Mazreku nga K.SH. “16 Qershori” me 154 rrathë; 

Vendi i dytë: Yllnor Mala nga K.SH. “Besim Mala-Murrizi” me 146 rrathë; 

Vendi i tretë: Hekuran Sejfullahu nga K.SH. “Zenel Hajdini” me 125 rrathë; 

Në kategoritë standarde : 

PIONIERËT 

Disiplina: Pushkë standarde-pionier  

Meshkuj: 

Vendi i parë: Dris Sejdiu nga K.SH. “Katana” me 568.8 rrathë; 

Disiplina: Pistoletë -pionier 

Meshkuj: 

Vendi i parë: Norik Jashari nga K.SH. “Katana” me 471 rrathë; 

JUNIORËT  

Disiplina: Pushkë standarde –junior 

Meshkuj: 

Vendi i parë: Ndriçim Raci nga K.SH. “Katana” me 584.5 rrathë; 

Vendi i dytë: Edonit Telaku nga K.SH. “16 Qershori” me 572.5 rrathë; 

Vendi i tretë: Lorik Mirdita nga K.SH “Dardania” me 549.3 rrathë; 

SENIORËT 

Disiplina: Pushkë standarde –senior 

Femra: 

Vendi i parë: Urata Rama Gagica nga K.SH. “Anamorava” me 591.4 rrathë; 

Vendi i dytë: Diellza Lluga nga K.SH. “Dardania” me 545.2 rrathë; 

Vendi i tretë: Lenda Blakqori nga K.SH “Zenel Hajdini” me 540.5 rrathë; 

Disiplina: Pushkë standarde –senior 

Meshkuj: 

Vendi i parë:, Drilon Ibrahimi nga K.SH. “Polici” me 614.1 rrathë; 

Vendi i dytë: Petrit Abdyli nga K.SH. “Zenel Hajdini”, me 605.6 rrathë; 

Vendi i tretë: Arbnor Berisha nga K.SH. “16 Qershori” , me 561.7 rrathë; 

Disiplina: Pistoletë standarde- senior 

Meshkuj: 

Vendi i parë: Nexhat Sahiti i K.SH. “Katana”, me 570 rrathë; 

Vendi i dyteë: Haki Raci nga K.SH. “Katana” me 526 rrathë; 

Vendi i tretë Safet Vehapi nga K.SH. “Polici” me 506 rrathë; 

Klubi me i suksesshëm u shpall K.SH. “Katana”nga Obiliqi. 

Pamje nga gara Kupa ‘Adem Jashari’. Foto: FShSK-së. 

Pamje nga gara Kupa ‘Adem Jashari’. Foto: FShSK-së. 

 

Pamje nga gara Kupa ‘Adem Jashari’. Foto: FShSK-së. 

 

Pamje nga gara Kupa ‘Adem Jashari’. Foto: FShSK-së.