Masat për coronavirusin - Vjosa Osmani u kërkon deputetëve të mos flasin nga foltorja

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, para fillimit të seancës për shqyrtimin e projektligjit për buxhetin e vitit 2020, u ka kërkuar deputetëve të mos flasin nga foltorja e Kuvendit, për shkak të mundësisë së infektimit me Coronavirus.

Osmani u ka kërkuar deputetëve që të flasin nga vendet e tyre, në mënyrë që të mos prekin sipërfaqen e njëjtë.

“Një sugjerim, që të gjithë ju të flisni nga vendet e juaja, sepse tashmë foltorja u përdorë njëherë, andaj më mirë të jeni më pak të predispozuar ndaj një infektimi të mundshëm”, tha Osmani para deputetëve.

Ajo ka njoftuar se salla e Kuvendit është dezinfektuar sot gjatë ditës.

“Kjo sallë është dezinfektuar sot në mëngjes, por kjo nuk është e mjaftueshme. Sepse nëse një deputet është i infektuar, dhe preken sipërfaqet e njëjta, atëherë mund të ketë rrezik të infektimit”, tha Osmani.

Kuvendi i Kosovës është duke e bërë shqyrtimin e parë të projektligjit për buxhetin e vitin 2020.

LIVE – Kuvendi në seancë të jashtëzakonshme për buxhetin 2020

LIVE – Kuvendi në seancë të jashtëzakonshme për buxhetin 2020

Publiée par Kallxo.com sur Samedi 14 mars 2020

.