Luksemburgu premton vazhdimin e mbështetjes së projekteve në arsim e shëndetësi

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani ka takuar ambasadoren e Luksemburgut, Natacha Gomes.

Kuvendi i Kosovës njofton se në takim u bisedua për bashkëpunimin bilateral ndërmjet të të dy shteteve.

“Ambasadorja Gomes ka shprehur gatishmërinë e shtetit të saj për ta ndihmuar Kosovën me ekspertizë në sferën e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme. Përveç kësaj, ajo ka bërë të ditur se Luksemburgu do të vazhdojë ta mbështesë Kosovën në sferën e shëndetësisë dhe arsimit”, thuhet në komunikatë.

Ndërkaq, kryekuvendarja Osmani ka falënderuar ambasadoren për ndihmën nga shteti i Luksemburgut, duke kërkuar gjithashtu shtirjen e bashkëpunimit në sferën e parlamentarizmit dhe të grupeve të miqësisë ndërparlamentare.

Osmani ka bërë të ditur se një nga synimet e saj në krye të Kuvendit do të jetë edhe çështja e mjedisit.

Në këtë kontekst, Osmani ka thënë se duhet bërë më shumë për politikat mjedisore që synojnë uljen e nivelit të ndotjes së ajrit, zhvillimin e energjisë së ripërtritshme, si dhe zhvillimin e qëndrueshëm.​