Lufta në Ukrainë: Zhvillimet e fundit

Civilët ukrainas vrapuan për të mbrojtur të enjten ndërsa Rusia ka vazhduar me një breshëri raketash dhe dronësh në të gjithë Ukrainën edhe në ditën e 338 të luftës, duke vrarë të paktën 11 persona, një ditë pasi Kievi zyryar i mori premtimet për tanke nga vendet perëndimore për t’i përdorur të njëjtat kundër pushtimit rus.

Garuesi i ukrainas i slitës Vladyslav Heraskevych e ka kritikuar Komitetin Olimpik Ndërkombëtar të enjten për shqyrtimin e lejimit të atletëve rusë dhe bjellorusë të kthehen në garat ndërkombëtare.

Ministria e financave e Rusisë ka propozuar heqjen e kufizimeve të likuiditetit për shpenzimet për investimet “anti-krizë” nga fondi i saj kombëtar i pasurisë (NëF), duke përmendur nevojën për t’i mbështetur sektorët kryesorë mes kushteve sfiduese gjeopolitike.

Mbretëria e Bashkuar shpreson se tanket Challenger 2 me të cilat do ta furnizojë Ukrainën do të arrijnë atje në vend në fund të marsit, tha të enjten ministri i Departamentit të Mbrojtjes, Alex Chalk.

Autoritetet ruse e përcaktuan gazetën e pavarur Meduza si një “organizatë të padëshirueshme” të enjten, duke e nxjerrë të jashtëligjshme funksionimin e sajtit në Rusi dhe duke e ndaluar çdo rus të bashkëpunojë me Meduza ose gazetarët e saj.

Rezervat e valutës së huaj të bankës qendrore të Ukrainës do të qëndrojnë në rreth 30 miliardë dollarë në fund të janarit, u tha gazetarëve zëvendësguvernatori Yuri Heletiy të enjten, sipas Reuters.

Arrestimi i një agjenti të lartë të inteligjencës ukrainase të akuzuar për spiunazh për Rusinë ka nxjerrë në pah nevojën urgjente për një pastrim të shërbimit kryesor të sigurisë të Ukrainës, ka thënë një ish-zëvendës shefi i agjencisë.

Kanadaja ka konfirmuar se do të dërgojë 4 tanke Leopard për forcat ukrainase, raporton AFP./The Guardian

Përgatiti: Nuhi Shala