LIVE - Kopjimet në testet kombëtare

Në emisionin “KallxoPernime” po diskutohet për mbarëvajtjen e Testit të Arritshmërisë dhe atij të Maturës si dhe kopjimet e publikimet e këtyre testeve në rrjete të komunikimit online.

Në debat të ftuar janë: Fatmir Elezi – Ministria e Arsimit, Agon Ahmeti nga Organizata “ETEA” si dhe Ditjon Fetahu nga Këshilli i Nxënësve të Kosovës.

Pse u publikuan testet kombëtare në rrjetet sociale?

Sa nxënës e sa administratorë u ndëshkuan nga shkeljet e rregullave të testeve?

Kur do ta themelojë Ministria e Arsimit, Qendrën e Vlerësimeve?

Pse nxënësit po e kanë synim vetëm kopjimin?

Cilat janë gjetjet e Këshillit të Nxënësve për Testin e Maturës?

Cka duhet bërë tutje që të parandalohet kopjimi?

Cfarë cilësie kanë e kush po i përpilon këto testime?

Emisioni transmetohet në RTV Dukagjini dhe në Facebook të KALLXO.com.