Lista Serbe: Branimir Stojanoviç nuk mendon mirë për popullin serb

Përfaqësuesit e Listës Serbe u bënë thirrje qytetarëve të Graçanicës sot që të jenë të bashkuar dhe të mos grinden gjatë fushatës zgjedhore, duke vënë në dukje akuzat kundër ish-anëtarit të partisë Branimir Stojanoviç për tradhti. Goran Rakiç tha se me deklaratat e tij, Stojanoviç tërhoqi një shënjestër në krye të gjyqtarit të Gjykatës Kushtetuese, Radomir Laban, dhe se ai “nuk mendon mirë për askënd në Graçanicë”.

Konferenca për shtyp e Listës Serbe në Graçanicë u organizua pa mundësinë që gazetarët të bëjnë pyetje. Megjithatë, pasi disa u rebeluan, përfaqësuesit e kësaj partie u përgjigjën se Radomir Laban nuk ishte duke vendosur se kush do të ishte kandidati i Listës Serbe në zgjedhjet në Graçanicë. I pyetur – pse Laban nuk është sot në konferencë, Igor Simiç tha se ai nuk është politikisht aktiv.

“Një serb, ish -anëtari ynë, sulmoi gjyqtarin e vetëm të Gjykatës Kushtetuese në Kosovë, një njeri që është profesionist, një njeri që është i besueshëm dhe një njeri që njihet dhe njihet nga serbët dhe shqiptarët dhe bashkësia ndërkombëtare. Pse Stojanoviç e bëri këtë? Mund ta kuptojë këtë vetëm si lufta e tij e sëmurë, jo e shëndetshme për pushtet”, tha kryetari i Listës Serbe Goran Rakiç.

Sidoqoftë, ju kujtojmë se në kohën kur Gjykata Kushtetuese miratoi një vendim në favor të manastirit të Visoki Deçanit për kthimin e pronës, Radomir Laban nuk ishte gjyqtar i Gjykatës Kushtetuese. Vendimi u dha në vitin 2016, ndërsa Laban u emërua gjyqtar i kësaj gjykate dy vjet më vonë, shkruan kossev.

Rakiç ​​akuzoi gjithashtu Stojanoviçin se rrezikoi jetën e Labanit me deklaratat e tij.

“Gjyqtari Radomir Laban u shënjestrua me këtë deklaratë nga Branimir Stojanoviç. Ndoshta nga disa nga konfliktet e tij personale, por jo vetëm që shënjestra iu tërhoq në ballë, por edhe jeta e tij u rrezikua nga kjo lëvizje. Branimir Stojanoviç deri dje, ishte anëtar i listës serbe dhe ai e di shumë mirë që ne i marrim të gjitha vendimet njëzëri, pra me konsensus dhe në konsultim me Beogradin. E njëjta gjë u bë kur propozuam një kandidat për kryetare, profesoreshën Ljiljana Subariç”, tha Rakiç.

Kandidatja për kryetare bashkie Ljiljana Shubariç nuk iu drejtua mediave. Kur u pyet nga gazetari i RTV Kim – “pse?”, Rakiç ​​tha se nuk mund të fliste sepse fushata zgjedhore nuk kishte filluar ende.

Kryetari aktual i Graçanicës, Srdjan Popoviç dhe Ljubinko Karaxhiç, bënë thirrje për unitet dhe mbështetje për kandidaten Ljiljana Shubariç.