Ilustrim

Linjat ajrore anulojnë më shumë se 600 fluturime në SHBA

Më shumë se 600 fluturime u anuluan dhe mijëra të tjerë u vonuan në Shtetet e Bashkuara të shtunën, sipas faqes së internetit të gjurmimit të fluturimeve FlightAware.

Siç njofton CNN, e  shtuna shënon ditën e tretë të anulimeve të mëdha të fluturimeve pasi stuhitë goditën aeroportet kryesore në Bregun Lindor të enjten, duke bërë një nga ditët më të këqija për anulimet e fluturimeve të gjashtë javëve të fundit.

Ky sezon veror i udhëtimeve është përcjellur me anulime dhe vonesa fluturimesh pasi linjat ajrore përballen me mungesën e personelit, motin e ligë dhe vonesat e kontrollit të trafikut ajror.

Që nga mbrëmja e së shtunës, të paktën 636 fluturime brenda, brenda ose jashtë Shteteve të Bashkuara u anuluan dhe 5,921 fluturime të tjera të brendshme u vonuan, sipas FlightAware.