Shtëpia e Shuajip Pashës në Prizren. Foto: Kallxo.com/Marcel Lekaj

Lihet pas dore shtëpia e Shuajip Pashës në Prizren - FOTO

Shtëpia e Shuajip Pashës (Spahiut), njërit prej personaliteteve të njohura të Lidhjes Shqiptare, në Zonën Historike të Prizrenit është lënë pas dore dhe në një gjendje të keqe.

E destinuar si shtëpi muze, pas rinovimit në 2013, konaku i shefit të financave të Lidhjes së Prizrenit, ishte folur se do të bëhet edhe selia e Akademisë Diplomatike të Kosovës.

Por, disa vite pas restaurimit, ajo ka degraduar dhe askush nuk është duke u kujdesur për të.

Tabela Informues për monumentin, e kthyer mbrapsht tregon për lënien pas dore të këtij monumenti.

Kallxo.com ka siguruar disa foto për gjendje e monumentit.

Shtëpia e Shuajip Pashës në Prizren. Foto: Kallxo.com/Marcel Lekaj
Shtëpia e Shuajip Pashës në Prizren. Foto: Kallxo.com/Marcel Lekaj
Shtëpia e Shuajip Pashës në Prizren. Foto: Kallxo.com/Marcel Lekaj

 

Shtëpia e Shuajip Pashës në Prizren. Foto: Kallxo.com/Marcel Lekaj