Largohen rrethojat e objektit kryesor të Ministrisë së Punëve të Brendshme

Ministria e Punëve të Brendshme ka bërë të ditur se me kërkesë të u.d ministrit, Xhelal Sveçla, edhe sot ka vazhduar largimi i rrethojave nga objektet qeveritare duke krijuar hapësira publike.

Sveçla ka vizituar sot punëtorët të cilët gjatë ditës së sotme kanë prerë rrethojat e objektit kryesor të MPBAP-së, ndërkohë që gjatë javës së kaluar janë larguar rrethojat edhe prej disa objekteve të tjera të MPB-së.

“Ne vlerësojmë se në një demokraci nuk ka arsye për të vendosur gardhe mes institucioneve dhe qytetarëve, sidomos në një vend si Kosova, ku qytetarët e duan shtetin e tyre dhe janë të interesuar për zbatimin e ligjit. Barrierat janë të panevojshme, sepse Kosova nuk është regjim diktatorial ku qeveria është kundër popullit dhe Policia e Kosovës është një institucion me besueshmëri të lartë publike dhe me profesionalizëm të mjaftueshëm për të garantuar sigurinë dhe rendin e nevojshëm në vend, mision për të cilin ndihmohet dhe nga prania e institucioneve ndërkombëtare dhe KFOR-i”, citohet të ketë thënë Sveçla.

Sipas tij ‘ka kaluar koha kur objektet qeveritare dhe qeveria kanë pasur mure ndarëse ndërmjet veti sepse dihet mirëfilli se qeveritë në shtetet demokratike gjithmonë krijohen për të shërbyer dhe bazohen te transparenca e hapja për qytetarët’.

Sveçla ka paralajmëruar se edhe në ditët e ardhshme do të vazhdojë largimi i rrethojave të objekteve qeveritare, për t’ua kthyer qytetarëve hapësirat publike, trotuaret, parqet e lulishtet.

Para katër ditëve janë larguar rrethojat e objektit të qeverisë, kryeministri Kurti ka thënë që kjo po bëhet që të mos ketë pengesa mes qytetarëve dhe institucioneve.

FOTO – Oborri i Qeverisë pa rrethoja