Kuvendi nuk ka kuorum që të votojë për komisionin hetimor për energjinë

Anipse të pranishëm në Kuvendin e Kosovës ishin 61 deputetë vetëm tre prej tyre morën pjesë në votimin në lidhje me formimin e komisionit hetimor parlamentar, lidhur me menaxhimin e krizës energjetike nga ana e Qeverisë së Kosovës.

Tre deputetët kanë abstenuar, rezultat të cilin kryeparlamentari Glauk Konjufca e ka quajtur si më të çuditshmin.

“Mund të konstatoj se ky është rezultati me i çuditshëm, prej 61 deputetëve kanë votuar vetëm 3, e këta kanë abstenuar”, ka konstatuar Konjufca.

Në votim për komisionin hetimor parlamentar për energjinë nuk morën pjesë as vetë opozita.

Mimoza Kusari-Lila ka thënë se Lëvizja Vetëvendosje (LVV) në pamundësi ligjore që të zgjidhet kryesuesi i komisionit nuk propozon emra.

“Grupi parlamentar i Lëvizjes nuk propozon emra. Në pamundësi ligjore që të zgjidhet kryesuesi i komisionit, LVV nuk propozon emra për komisionin hetimor parlamentar”, ka thënë Kusari-Lila.

Partia Demokratike e Kosovës kishte propozuar si zëvendëskryesues Ferat Shalën dhe anëtare – deputeten Eliza Hoxha.

Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) ka propozuar për kryesues deputetin Driton Selmanaj dhe anëtar Besian Mustafën.

Ndërsa Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) ka propozuar për anëtar deputetin Pal Lekaj.

Kurse, grupi multietnik nuk ka pasur propozues.

Me 19 prill me pjesëmarrjen e vetëm 33 deputetëve në votim, nuk ka kaluar mocioni procedural për të futur në rend të ditës formimin e komisionit hetimor parlamentar lidhur me menaxhimin e krizës energjetike nga ana e Qeverisë së Kosovës.

Partitë opozitare, PDK, LDK dhe AAK kishin lëshuar seancën duke deklaruar se nuk do të marrin pjesë në asnjë votim deri në formimin e këtij komisioni.

Një ditë më vonë, dështuan edhe disa mbledhje të komisioneve parlamentare pasi opozita refuzoi pjesëmarrjen në mbledhje.

Formimi i komisionit hetimor parlamentar lidhur me menaxhimin e krizës energjetike nga ana e Qeverisë së Kosovës, nuk kishte kaluar në seancën e Kuvendit të Kosovës të mbajtur më 28 mars të këtij viti.

Opozita po kërkon që të hetohen vendimet e Qeverisë, në kohën kur vendi ishte përballur me krizë energjetike dhe reduktime të energjisë elektrike në dhjetor të vitit të kaluar.

Bojkoti i opozitës dhe ndikimi në punën parlamentare