Kuvendi miratoi përbërjen e 14 komisioneve parlamentare

Kuvendi i Kosovës në seancën e sotme e ka miratuar formimin e komisioneve parlamentare.

Kjo pikë e rendit të ditës kaloi me 104 vota për.

“Me 104 vota për asnjë kundër dhe asnjë abstenim kuvendi e miratoi përbërjen e 14 komisioneve parlamentare për legjislaturën e tetë”, tha kryetari i Kuvendit Glauk Konjufca.

Më poshtë është lista e të gjitha komisionet dhe përbërja e tyre.

Vendimi i plotë:

Legjislatura VIII

Kuvendi i Republikës së Kosovës, në mbështetje të neneve 65 (1), 77 dhe 78.1 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, të nenit 15.1, nenit 69. 6 dhe të nenit 84 të Rregullores së Kuvendit, në Seancën plenare të mbajtur më 2 prill 2021, me propozim të Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës, mori këtë:

V E N D I M

për formimin e 14 (katërmbëdhjetë) komisioneve parlamentare

 1. Formohen 4 (katër) komisione të përhershme, sipas emërtimit dhe përbërjes, si në vijim:
 2. Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere, 11 anëtarë:
 3. Armend Muja, kryetar, GP – LVV,
 4. Mërgim Lushtaku, zëvendëskryetar i parë, GP – PDK,
 5. Verica Ćeranić, zëvendëskryetare e dytë, GP-SL,
 6. Arta Bajralja, anëtare, GP – LVV,
 7. Jeta Statovci, anëtare, GP – LVV,
 8. Visar Korenica, anëtar, GP – LVV,
 9. Eman Rrahamani, anëtar, GP – LVV,
 10. Bedri Hamza, anëtar, GP – PDK,
 11. Avdullah Hoti, anëtar, GP – LDK,
 12. Pal Lekaj, anëtar, GP – AAK,
 13. _________________________, anëtar/e, GP – Multietnik.
 14. Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, 12 anëtarë:
 15. Verica Ćeranić, kryetare, Komuniteti serb,
 16. Hydajet Hysenim Kaloshi, zëvendëskryetar i parë, GP – LVV,
 17. _________________________, zëvendëskryetar/e i/e dytë, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,
 18. Ivan Todosijević, anëtar, komuniteti serb,
 19. Miljana Nikolić, anëtare, komuniteti serb,
 20. Zoran Mojsilović, anëtar, komuniteti serb,
 21. _________________________, anëtar/e, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,
 22. _________________________, anëtar/e, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,
 23. _________________________, anëtar/e, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,
 24. Elmi Reçica ose Ariana Musliu-Shoshi, anëtar/e – GP i PDK,
 25. Begjet Pacolli, anëtar, GP – LDK,
 26. Shemsedin Dreshaj, anëtar, GP – AAK.
 27. Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit, 11 anëtarë:
 28. Adnan Rrustemi, kryetar, GP – LVV,
 29. Driton Selmanaj, zëvendëskryetar i parë, GP – LDK,
 30. Ljubinko Karadžić, zëvendëskryetar i dytë, GP-SL,
 31. Artan Abrashi, anëtar, GP – LVV,
 32. Alban Hyseni, anëtar, GP – LVV,
 33. __________________________, anëtar/e, GP – LVV,
 34. Hydajet Hyseni Kaloshi, anëtar, GP – LVV,
 35. Blerta Deliu-Kodra, anëtare, GP – PDK,
 36. Hajdar Beqa, anëtar, GP – PDK,
 37. Besnik Tahiri, anëtar, GP – AAK,
 38. _________________________, anëtar/e, GP – Multietnik.
 39. Komisioni për Integrim Evropian, 11 anëtarë:
 40. Rrezarta Krasniqi, kryetare, GP – LDK,
 41. Arbëreshë Kryeziu Hyseni , zëvendëskryetare e parë, GP – LVV,
 42. __________________________, zëvendëskryetar/e i/e dytë, GP- Multietnik,
 43. Agon Batusha, anëtar, GP – LVV,
 44. Arjeta Fejza, anëtare, GP – LVV,
 45. Shqipe Isufi, anëtare, GP – LVV,
 46. __________________________, anëtar/e, GP – LVV,
 47. Ardian Kastrati, anëtar, GP – PDK,
 48. Blerta Deliu-Kodra, anëtare, GP – PDK,
 49. Branislav Nikolić, anëtar, GP- SL,
 50. Time Kadrijaj, anëtare, GP – AAK.
 51. Formohen 10 (dhjetë) komisione funksionale, sipas emërtimit dhe përbërjes, si në vijim:
 52. Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë, 11 anëtarë:
 53. Haki Abazi, kryetar, GP – LVV,
 54. Xhavit Haliti, zëvendëskryetar i parë, GP – PDK,
 55. Branislav Nikolić, zëvendëskryetar i dytë, GP- SL,
 56. Avni Dehari, anëtar, GP – LVV,
 57. Dimal Basha, anëtar, GP – LVV,
 58. Gazmend Gjyshinca, anëtar, GP – LVV,
 59. Fitore Pacolli Dalipi, anëtare, GP – LVV,
 60. Ariana Musliu-Shoshi, anëtare, GP – PDK,
 61. Arben Gashi, anëtar, GP – LDK,
 62. Time Kadrijaj, anëtare, GP – AAK,
 63. _________________________, anëtar/e, GP- Multietnik.
 64. Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport, 11 anëtarë:
 65. Ardian Gola, kryetar, GP – LVV,
 66. Albena Reshitaj, zëvendëskryetare e parë, GP – AAK,
 67. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP-Multietnik,
 68. Fitim Uka, anëtar, GP – LVV,
 69. Adriana Matoshi, anëtare, GP – LVV,
 70. Arijeta Rexhepi, anëtare, GP – LVV,
 71. Jahja Kokaj, anëtar, GP – LVV,
 72. Eliza Hoxha, anëtare, GP – PDK,
 73. Memli Krasniqi, anëtar, GP – PDK,
 74. Vlora Dumoshi, anëtare, GP – LDK,
 75. Jasmina Dedić, anëtare, GP – GP- SL.
 76. Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, 11 anëtarë:
 77. Ferat Shala, kryetar, GP – PDK,
 78. Jeta Statovci, zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,
 79. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP- multietnik,
 80. Gramos Agusholli, anëtar/e, GP – LVV,
 81. Driton Hyseni, anëtar/e, GP – LVV,
 82. Mimoza Kusari, anëtar/e, GP – LVV,
 83. Armend Muja, anëtar/e, GP – LVV,
 84. Uran Ismaili, anëtar, GP – PDK,
 85. Valenta Bunjaku- rexhepi, anëtare, GP – LDK,
 86. Ljubinko Karadžić, anëtar/e, GP- SL,
 87. Pal Lekaj, anëtar, GP – AAK.
 88. Komisioni për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Mjedis, Planifikim Hapësinor dhe

Infrastrukturë, 11 anëtarë:

 1. Fitore Pacolli, kryetar/e, GP – LVV,
 2. Besia Mustafa, zëvendëskryetar i parë, GP – LDK,
 3. Zoran Mojsilović, zëvendëskryetar i dytë, GP- SL,
 4. Milazim Salijaj, anëtar/e, GP – LVV,
 5. Salih Zyba, anëtar/e, GP – LVV,
 6. Ekrem Mustafa, anëtar/e, GP – LVV,
 7. Jetmire Vranezi, anëtar/e, GP – LVV,
 8. Fadil Nura, anëtar, GP – PDK,
 9. Bekim Haxhiu, anëtar, GP – PDK,
 10. Albena Reshitaj, anëtare, GP – AAK,
 11. _________________________, anëtar/e, GP- multietnik.
 12. Komisioni për Shëndetësi, 11 anëtarë:
 13. Fatmire Kollçaku, kryetar/e, GP – LVV,
 14. Armend Zemaj, zëvendëskryetar i parë, GP – LDK,
 15. Miljana Nikolić, zëvendëskryetar e dytë, GP- SL,
 16. Labinotë Demi-Murtezi, anëtar/e, GP – LVV,
 17. Mirsad Shkreta, anëtar/e, GP – LVV,
 18. Burim Karameta, anëtar/e, GP – LVV,
 19. Haxhi Avdyli, anëtar/e, GP – LVV,
 20. Uran Ismaili, anëtar, GP – PDK,
 21. Bekim Haxhiu, anëtar, GP – PDK,
 22. Shemsedin Dreshaj, anëtar, GP – AAK,
 23. _________________________, anëtar/e, GP- multietnik.
 24. Komisioni për Qeverisje Lokale, Zhvillim Rajonal dhe Media, 11 anëtarë:
 25. Doresa Kica, kryetar/e, GP – LVV,
 26. Mergim Lushtaku, zëvendëskryetar i parë, GP – PDK,
 27. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP – multietnik,
 28. Valon Ramadani, anëtar/e, GP – LVV,
 29. Nijazi Isaku, anëtar/e, GP – LVV,
 30. Fitim Haziri, anëtar/e, GP – LVV,
 31. Besim Muzaqi, anëtar/e, GP – LVV,
 32. Floretë Zejnullahu, anëtare, GP – PDK,
 33. Agim Veliu, anëtar, GP – LDK,
 34. Besnik Tahiri, anëtar, GP – AAK,
 35. Igor Simić, anëtar, GP- SL.
 36. Komisioni për Çështjet e Sigurisë dhe Mbrojtjes, 11 anëtarë:
 37. Bekë Berisha, kryetar, GP – AAK,
 38. Enver Dugolli, zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,
 39. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP – multietnik
 40. Arbër Rexhaj, anëtar/e, GP – LVV,
 41. Fatmir Humolli, anëtar/e, GP – LVV,
 42. Shqipe Selimi, anëtar/e, GP – LVV,
 43. Mefail Bajçinovci anëtar/e, GP – LVV,
 44. Elmi Reçica, anëtar, GP – PDK,
 45. Abelard Tahiri, anëta, GP – PDK,
 46. Anton Quni, anëtar, GP – LDK,
 47. Slavko Simić, anëtar/e, GP- SL.
 48. Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe

Peticione, 11 anëtarë:

 1. __________________________, kryetar/e, GP – multietnik,
 2. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Tinka Kurti, GP – LVV,
 3. Albana Bytyqi, zëvendëskryetare e dytë, GP – AAK,
 4. Alban Bajrami, anëtar/e, GP – LVV,
 5. Saranda Bogujevci, anëtar/e, GP – LVV,
 6. Fjolla Ujkani, anëtar/e, GP – LVV,
 7. Vasfije Krasniqi, anëtar/e, GP – LVV,
 8. Adelina Grainca, anëtar/e, GP – PDK,
 9. Eliza Hoxha, anëtar/e, GP – PDK,
 10. Marigona Geci, anëtare, GP – LDK,
 11. Miloš Merović, anëtar/e, GP – SL.
 12. Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike, 11 anëtarë
 13. Hykemte Bajrami, kryetare, GP – LDK,
 14. Arta Bajralia, Zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,

3.—————-, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP- multietnik,

 1. Enver Haliti, anëtar/e, GP – LVV,
 2. Mirlinda Sadiku, anëtar/e, GP – LVV,
 3. Eman Rrahmani, anëtar/e, GP – LVV,
 4. __________________________, anëtar/e, GP – LVV,
 5. Fadil Nura, anëtar, GP – PDK,
 6. Hajdar Beqa, anëtar, GP – PDK,
 7. Jasmina Dedić, anëtare, GP- SL,
 8. Albana Bytyqi, anëtare, GP – AAK.
 9. Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë, 11 anëtarë:
 10. Ganimete Musliu, kryetare, GP – PDK,
 11. Salih Zyba, zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,
 12. Slavko Simić, zëvendëskryetar i dytë, GP – SL,
 13. Dimal Basha, anëtar/e, GP – LVV,
 14. Gani Krasniqi, anëtar/e, GP – LVV,
 15. Luan Aliu, anëtar/e, GP – LVV,
 16. Vendenis Lahu, anëtar/e, GP – LVV,
 17. Ardian Kastrati, anëtar, GP – PDK,
 18. Kujtim Shala, anëtar, GP – LDK,
 19. Bekë Berisha, anëtar, GP – AAK,
 20. _________________________, anëtar/e, GP – GP – 6+.
 21. Fushëveprimi i komisioneve parlamentare sipas Shtojcës nr. 2 të Rregullores së Kuvendit

harmonizohet në pajtim më këtë vendim.