Albin Kurti në Ohër, Foto: KALLXO.com

Kurti: Vuçiq refuzoi ofertën për një asociacion që unë do të hartoja

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, e ka refuzuar ofertën e tij për vetëmenaxhim të serbëve të Kosovës, në një asociacion që do ta hartonte dhe propozonte vetë kryeministri i Kosovës.

Kurti ka thënë se Vuçiqi pasi refuzoi të nënshkruante Marrëveshjen bazë më 27 shkurt dhe aneksin e implementimit më 18 mars, ai refuzoi edhe këtë propozim të ofruar nga Kurti.

“A është ai Dr. Jo apo Z. Jo?”- ka pyetur Kurti.

“Pas refuzimit që të nënshkruante Marrëveshjen më 27 shkurt dhe para se të refuzonte të nënshkruante sërish më 18 mars aneksin, presidenti i Serbisë refuzoi edhe ofertën time bujare për vetëmenaxhimin e serbëve të Kosovës, në një asociacion që unë do të hartoja dhe propozoja. A është ai Dr. Jo apo Z. Jo? E dimë që ai nuk është mjek”, ka shkruar Kurti.