Kurti bisedon me këshilltarin e Departamentit amerikan të Shtetit, e falënderon për mbështetje

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se ka biseduar me këshilltarin e Departamentit të Shtetit të Shteteve të Bashkuara, Derek Chollet.

Në këtë bisedë, Kurti tha se e ka falënderuar atë për mbështetjen e vazhdueshme për Kosovën për integrimin euroatlantik.

Tutje, Kurti tha se Kosova përsëri dëshmon se sundimi i ligjit shkon krah për krah me paqen, sigurinë dhe demokracinë.

Sipas tij kjo tregohet në Projektin Botëror të Drejtësisë, Raporti i vitit 2022, ku Kosova është renditur si e para në Ballkanin Perëndimor dhe e dyta në botë që ka shënuar përmirësim në fushën e sundimit të ligjit.