Krijohet rrjeti i të rinjve dhe studentëve shqiptar në Itali

Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike në bashkëpunim me shoqatën “Zëri i atdheut” nga Montebelluna, organizoi takimin me jurist shqiptar nga Italia në kuadër të projektit ” Rrjetëzimi i juristëve të diasporës”.

Qëllimi i këtij takimi ishte krijimi dhe fuqizimi i rrjetit të rinjve dhe studentëve shqiptarë në Itali, i cili u krijua zyrtarisht në këtë takim, thuhet në njoftimin për media të Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike.

“Rrjetëzimi synon krijimin e urave te bashkëpunimit mes të rinjve dhe studentëve që veprojnë dhe studiojnë në diasporë, si dhe nxitjen e të rinjve për të ruajtur vlerat kulturore dhe për të promovuar ato të cilat do të shërbenin edhe në promovimin e Kosovës”, thuhet në njoftim.

“Ekipi përfaqësues nga MDIS, i përbërë nga shefi i kabinetit Burim Krasniqi dhe drejtorë e udhëheqës të departamenteve, po ashtu  zhvilluan takime edhe me përfaqësues të shoqatave dhe mësuesve të mësimit plotësues të gjuhës shqipe”, përfundon njoftimi.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!