KQZ - 24.04.2019

KQZ-ja përmbyll procesin e certifikimt të partive për zgjedhjet e 6 tetorit

Komisioni Qendroz i Zgjedhjeve (KQZ) ka përfunduar procesin e certifikimit të partive politike, për zgjedhjet e parakohshme që do të mbahen me 6 tetor.

Koalicionet e fundit që u çertifikuan sot janë: AKR – NISMA – PD, AAK-PSD, Sloboda, dhe VAKAT.

“KQZ-ja përmbyllë procesin e certifikimit të subjekteve politike dhe kandiatëve për zgjedhejt e parakohshme për Kuvendin e Kosovës”, ka thënë Valmir Elezi nga KQZ.

Kështu në këto zgjedhje janë katër koalicione parazgjedhore, 20 parti dhe një kandidat i pavarur i cili është Esmir Kasi , ndërsa totali i kandidatëve arrin numrin 1070.