Konjufca: Ky është sulm i drejtpërdrejt ndaj rendit kushtetues të Kosovës

Kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca, ka thënë se vrasja e policit në veri të Kosovës është sulm i drejtpërdrejt ndaj rendit kushtetues, ndaj veprive të Kosvës për rend dhe ligj, si dhe cenim i sovranitetit e sigurisë në vendin tonë.

Përmes një shkrimi në rrjetin social Facebook, Konjufca e ka quajtur sulm terrorist dhe criminal të strukturave kriminale të drejtuara nga Serbia.

“Prandaj, i kërkojmë fuqishëm faktorit ndërkombëtar, veçanërisht BE-së dhe SHBA-së që ta dënojnë Serbinë për këtë agresion të hapur kundrejt Kosovës.Autorët e këtij krimi, urgjentisht të sillen para drejtësisë, ndërkaq i ftoj institucionet e drejtësisë të veprojnë menjëherë” – ka thënë Konjufca.

Leposaviq, vritet një polic i Kosovës, plagoset një tjetër