Ilustrim

Konfirmohen dy raste me koronavirus në Angli

Dy rastet e para të koronavirusit Wuhan janë konfirmuar në Britaninë e Madhe, raporton CNN. 

Pacientët janë anëtarë të familjes dhe po trajtohen nga Shërbimi Kombëtar i Shëndetit në veri-perëndim të Anglisë.

“Pacientët janë duke marrë kujdesin specialist NHS, dhe po përdorim procedura të kontrolluara dhe të kontrollit të infeksionit për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të virusit,” tha zyrtari mjekësor Chris Whitty në një deklaratë, duke shtuar se zyrtarët shëndetësorë po punojnë për të identifikuar personat e tjerë që pacientët mund të kenë pasur kontakt.

“Ne kemi qenë duke u përgatitur për rastet në Mbretërinë e Bashkuar të koronavirusëve të rinj dhe kemi masa të fuqishme të kontrollit të infeksionit në vend që të përgjigjemi menjëherë. Ne po vazhdojmë të punojmë ngushtë me Organizatën Botërore të Shëndetit dhe bashkësinë ndërkombëtare pas përhapjes në Kinë, jemi gati për të gjitha”, tha ai.