Klinika Infektive QKUK - FOTO KALLXO - Mars 2020

Klinika Infektive: Një pacient me COVID-19 në gjendje të rëndë

Raporti ditor nga Klinika Infektive e QKUK-së, bën të ditur se sot më datë  22 maj  në këtë klinikë janë të hospitalizuar 11 pacientë.

Prej tyre të sëmurë me COVID-19 janë gjithsej 9 pacientë.

Sipas raportit nga doktoresha Sadije Namani , nga 9 pacientët e infektuar me Covid 19,  5 pacientë janë në gjendje stabile, 1 pacient është me gjendje të rënduar dhe trajtohet në repart me oksigjenoterapi dhe përkujdesje intensive si dhe 3 pacientë janë në Repartin e Mjekimit Intensiv duke u trajtuar (2 raste janë në gjendje të rëndë me oksigjenoterapi dhe përkujdesje intensive si dhe 1 rast është në gjendje kritike dhe në ventilim mekanik).

Klinika thekson se është në pritje të rezultateve për 2 pacientë.

Deri më tani në Kosovë, sipas të dhënave zyrtare, të konfirmuar me coronavirus janë 1,004 pacientë, janë shëruar 772 si dhe kanë vdekur 29 persona.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!