KEDS do punoj në siguri të sistemit, ja në cilat vende do ketë reduktime të rrymës

KEDS, ka njoftuar se do të ketë ndërprerje të rrymës nëpër disa vendbanime nëpër komuna të vendit, si rrjedhojë e ‘”punimeve të domosdoshme për siguri të sistemit”.

Sipas njoftimit nga KEDS, punimet në rrjet do të bëhen në disa vende dhe reduktimet e planifikuara do të jenë këto:

20.02.2021

Prishtinë

1.

Në TS 35/10kV Fushë- Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10KV, Miradi e Epërme (Kodi: 15018019) prej orës 10:30 – 11:00 dhe nga ora 15:00 -15:30

Vendet: Miradi e Epërme.

TS 10/04KV Miradi e Epërme Xhamia (Kodi: 15018019036) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: TS Miradi e Epërme- Xhamia

Arsyeja: Ndërrimi i ormanit të tensionit të ulët në NS Miradi e Epërme te Xhamia.

2.

Në TS 110/35/10kV Palaj do të ndërprehet:

Dalja 10KV Palaj (Kodi: 18024001) prej orës 09:00 deri në ora 13:00.

Vendet: Mulliri Palaj, Hade-Miniera, Hade, Hamidi, Lajthishtë, Kulla Sibovc, Sibovc te Konxhelët, Sibovc te Kelmendët, Shipitullë, Grabovci, Tr private te Mjekiqi, Bivolak te Saraqët, Plemetin-Xhemnicët dhe konsumatorët e fshatit Sibovc.

Arsyeja: Montimi i ndarësit linjor 10kV.

Pejë

1.

Në TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Strellci (Kodi 53000004) nga ora 10:00 deri në 12:00

Vendet: Isniq, Lebushë, Strellc i Epër dhe Strellc i Ulët.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Gjilani II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kufca (Kodi: 60061006) prej orës 11:00 deri ne ora 14:30

Vendet: Kufcë, Stanishor, Mellc, Strazhë, Kosmatë, Dragancë, Manastir, Mozgovë, Makreshi i Ulët dhe i Epërm dhe Draganci i Vjetër.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

Prizren

1.

TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bodrumi (Kodi: 30000014) prej orës 10:30 deri në ora 14:30

Vendet: Atmaxha, Nasheci I, Nasheci II, Mazrek, Kojushë, Nashec, Gurshite, Gjonaj I, Gjonaj II, Gjonaj III dhe Zym.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit 10/0.4 të mbingarkuar NS Zym te Posta dhe NS Gjonaj VI.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

LP 10kV Rahoveci (kodi: 30000015) prej 10:30 deri në ora 14:30

Vendet: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I dhe Tulltorja II.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit 10/0.4 të mbingarkuar NS Tupeci 1 dhe Landovicë te ura dhe NS Beteja e Pashtrikut ( tranziti).

21.02.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Mitrovicë

1.

Në TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Novolani (Kodi: 73000005) prej orës 11:00 deri në ora 13:00.

Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolani, Kolla, Vërnica, Rezniku, Shallci, Druvari dhe Mihaliqi.

Arsyeja: Bartja e Rrjetit 10kV dhe 0.4kV në shtyllat e reja të betonit.

Ferizaj

1.

Në TS 35/10kV Shtime do të ndërprehet:

Degëzimi 10 kV (Kodi: 41046004051, 053, 054, 055, 057, 056, 110, 093) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Mermeri Comerc, Ranca, Topilla 1-2-3, Llanishta, Devetaku, TS Bageri dhe Reshanët Graiqevc.

Arsyeja: Ndërrimi i konzollave të dëmtuara dhe një pjesë- pastrim traseje.

21.02.2021

Punime nga pala e tretë

Prishtinë

1.

TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Nga Dalja 10kV J35 Veterniku II – Degëzimi Fati IM -10kV (kodi:19000035121, 123, 122, 011, 013, 016, 020, 028, 029, 097, 098, 099, 100, 101, 105, 153, 247, 003, 004, 156, 161, 164, 237, 039, 042, 044, 045, 047, 048, 137, 012, 043, 049, 104, 108, 109, 113, 120, 129, 138, 146, 159, 162, 163, 240, 241, 245, 248, 249, 264) prej orës 09:00 – 10:00.

Vendet: Veterrniku, Valoni Petrol, Banesat, rruga përgjatë Magjistrales Prishtinë – Ferizaj, Furra Kobake, Mer Com dhe Pezho.

Arsyeja: Eleiminohet linja 10kV dhe energjizohet trafostacioni i ri sipas pëlqimit elektyro-energjetik.

22.02.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjakovë

1.

Në TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Elektrom-Deva (kodi: 81000003) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Abdurrahim Buza, Aleksandër Moisiu, Anton Qeta, Asim Vokshi, Avni Rrustemi, Bashkim Idrizi, Dëshmorët e Lirisë, Faik Konica, Gjergj Fishta, Ilir Soba, Isa Grezda, Kongresi i Manastirit, Korab Binxhiu (një pjesë), Lidhja e Prizrenit, Mic Sokoli, rr.Migjeni, Orize, Londra, Uashingtoni, Yket e Erenikut dhe Ymer Prizren.

Arsyeja: Ndërrimi i grupeve matëse dhe i transformatorëve matës rrymor të djegur në TS 24.

2.

Në TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qyteti I (kodi: 82000003) prej orës 10:00 deri në ora 11:00

Vendet: rr.486 Xhelal Hajda-Toni, rr.487 UÇK-së, rr.489 Avdullah Bugari, rr.490 Gëzim Hamza-Piktori, rr.492 Agom Çelaj, rr.493 Hasan Prishtina, rr.495 Dëshmorët e Pashtrikut, rr.496 Mexhit Mustafa, rr.503 Skënder Rexhepi, rr.504 Eshrafedin Kastrati, rr.505 Sadedin Hajda, rr.506 Milaim Krasniqi, rr.508 Xhafer e Samir Nurkasa, rr.509 Gëzim Mullaabazi, rr.510 Bujar Thaqi, rr.511 Migjeni, rr.512 Ali Sokoli, rr.514 Bajram Veliu, rr.516 Vëllezërit Haradinaj, rr.518 Ilmi Morina, rr.524 Kuvendi i Lezhës, rr.525 Kuvendi i Manastirit, rr.532 Bekim Isma, rr.536 Mic Sokoli, rr.Feim e Bedrush Gashi, rr.538 Milaim Morina, rr.539 Haxhi Zeka, rr.541 Dëshmorët e Zatriqit, rr.542 Musë Rahoveci, rr.543 Dalip Behra, rr.544 Shkelzen e Luan Krasniqi, rr.545 Ismail e Besim Gashi dhe 548 rr. Mark Sopjani.

Arsyeja: Rregullimi i kokës së kabllos në TS Rahoveci VI049792946.

Pejë

1.

TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fabrika e Birrës (kodi: 50054001) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fabrika e Birrës.

Arsyeja: Punimi i kokave kabllovike.

2.

TS 110/10(20)kV Peja 2 do të ndërprehet:

TS 10/04kV Nëntori 2 (kodi: 51000015005) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: TS 17 Nëntori 2.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

3.

TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

TS 10/04kV rr.Hekurudha (kodi: 50000007003) prej orës 10:00 deri në ora 11:00

Vendet: TS te rr.Hekurudha.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

22.02.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Në NS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shtrubullova (kodi 16100004) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Shtrubullovë, Krajkovë, Domanek, Baicë, Tërdevc dhe Obri.

Arsyeja: Energjizimi i linjës dhe trafostacionit të ri.

22.02.2021

Punime në projekte investive

Ferizaj

1.

TS 110/35/10kV Ferizaj 1 nga dalja 10kV Vëllezërit Gërvalla do të ndërprehet:

Degëzimi 10 kV (kodi: 40000004223, 230, 231, 260, 219, 264, 221, 222, 224, 227, 218, 252, 242, 243, 220, 282, 283) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Mekatyp-KS, TS Guri 1, VIVA R.Bajrami, VE-TRO-ISOL AG SH.P.K, TS V. Gërvalla II, Te Xhamia, Eksavatorit, TS Muhabi Berisha, TS Lagjja e Re IV, TS Dogani, 28 Nentori dhe Kadri Zeka.

Arsyeja: Kryerja e termo-lidheseve dhe energjizimi i kabllove të reja, energjizimi i kabllove të reja dhe ndërrimi i kthinës.

22.02.2021

Punime nga palët e treta

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10KV Matresi (Kodi: 82081005) prej orës 10:00 deri në ora 13:00.

Vendet: Xëxe, Bellacërkë – kryesisht konsumatorët komercial – bizneset.

Arsyeja: Lidhja e kabllove në dalje dhe hyrje të AS në ormanin e ri të tensionit të ulët.

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10kV Bibaj do të ndërprehet:

NS 35/10kV Shtërpce (kodi 40044) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV dhe 2 dalje 35kV të HC Matkos Group (kodi 400442 dhe 400443) prej orës 07:00 deri ne ora 10:00.

Vendet: Shtërpce dhe një pjesë e fshatit Berevcë, Brezovicë, Jazhincë, Sevcë, Vërbeshticë dhe vikendicat, Fabrika në Shtërpce, Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovc (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushicë, Viqë, Narcisi, Molika në Brezovicë dhe Vikendicat në Sharr, Berevcë dhe Brezovicë.

Pa tension mbesin: HC – Brezovicë – Matkos Group dhe HC – Viçë – Matkos Group.

Arsyeja: Vendosja e kozollës në shtyllë metalike.

23.02.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Në TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Potok te Haxhovit (kodi: 16100005044) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Potok te Haxhovitë.

Arsyeja: Kyçje e konsumatorëve në rrjetin e ri.

Ferizaj

1.

TS 35/10kV Ferizaj I nga Dalja 10 kv Drejtimi Emin Duraku do të ndërprehet:

Degëzimi 10 kV (Kodi 40040002010, 030, 033, 209, 005) nga 09:30 deri në ora 16:30

Vendet: Ndërtesa -Naser Hetemi, Gjimnazi, Hyzri Berisha, TS ” E.Duraku -II – ” (Kulla), Vizioni-S” Ndërtesa te Çerdhja.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove te reja dhe ndërrimi i kthinës.