iPhone 12 i vitit të kaluar. Foto: The Verge

Katër risitë më të mirëpritura ditëve të fundit: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro dhe Pro Max

Dallimet midis lansimeve të reja të iPhone nuk janë të mëdha, por nuk janë diçka që do të mund t’i injoronit po ashtu. Më poshtë, gjeni një përmbledhje të shkurtër të risive më të fundit teknologjike nga repertoari i Apple.

Siç kemi shkruar tashmë, Apple ka prezantuar gjithsej katër modele të reja të iPhone.

Të gjitha këto modele ndajnë pamje dhe trashësi afërsisht të ngjashme, me dallime të vogla kur bëhet fjalë për përfundimin dhe lentet e kamerës në anën e pasme.

Të gjitha pajisjet e gjeneratës së ardhshme mundësohen nga procesori i ri i Apple A15 me një gjeneratë të re 16-core Neural Engine dhe sistemi operativ iOS 15, dhe gjithashtu vijnë me mbështetje për rrjetet 5G.

E përbashkëta e tyre është se ata kanë ekrane OLED me një prerje më të vogël në krahasim me modelin iPhone 12, teknologjitë True Tone dhe Haptic Touch, të njëjtën kamerë të përparme 12 megapiksel, rezistencë ndaj pluhurit dhe ujit (IP68) dhe teknologji Face ID.

Ku është dallimi mes tyre atëherë? Le ta shikojmë individualisht secilin model.

Apple iPhone 13 Mini

– modeli më i vogël dhe më i lehtë (131.5 herë 64.2 herë 7.65 milimetra; 141 gram)

– Ekran 5.4 inç (13.7 centimetra), rezolucion 2340 x 1080 piksel, shpejtësi rifreskimi 60 Hz

– kamera e dyfishtë e pasme, lente 12 MP, hapje f/1.6 dhe f/2.4 (kënd ultra i gjerë)

– jetëgjatësia e baterisë: deri në 17 orë

– kapacitet magazinimi: 128/256/512 GB

– procesori: quad-core

– ngjyrat: e kuqe, blu, blu e mesnatës, rozë, drita e yjeve

– çmimi fillestar: 699 USD.

Apple iPhone 13

– dimensionet: 146.7 herë 71.5 herë 7.65 milimetra, 174 g

– Ekran 6.1 inç (15.4 cm), rezolucion 2532 x 1170 piksele, shpejtësi rifreskimi 60 Hz

– kamera e dyfishtë e pasme, secila lente 12 megapiksel, hapje f/1.6 dhe f/2.4 (ultra e gjerë)

– jetëgjatësia e baterisë: deri në 19 orë

– kapacitet magazinimi: 128/256/512 GB

– procesor: quad-core

– ngjyrat: e kuqe, blu, blu e mesnatës, rozë, drita e yjeve

– çmimi fillestar: 799 USD

Apple iPhone 13 Pro

– dimensionet: 146.7 herë 71.5 herë 7.65 milimetra, 204 gram

– ekran 6.1 inç (15.4 cm), rezolucion 2532 x 1170 piksel, shpejtësi freskimi 120 Hz

– kamera e trefishtë e pasme, secila lente 12 megapiksel, hapje f/1.5, f/1.8 (ultra-gjerë) dhe f/2.8 (telefoto, zmadhim optik i trefishtë), plus sensor të realitetit të shtuar LIDAR

– jetëgjatësia e baterisë: deri në 22 orë

– kapacitet magazinimi: 128/256/512 GB/1 TB

– procesor: quad-core

– ngjyrat: blu, gri, gri-e zezë, ari

– çmimi fillestar: 999 USD.

Apple iPhone 13 Pro Max

– modeli më i madh dhe më i rëndë (160.8 herë 78.1 herë 7.65 milimetra; 240 gram)

– Ekran 6.7 inç (17 cm), rezolucion 2778 x 1284 piksel, shpejtësi rifreskimi 120 Hz

– kamera e trefishtë e pasme, secila lente 12 megapiksel, hapje f/1.5, f/1.8 (ultra-gjerë) dhe f/2.8 (telefoto, zmadhim optik i trefishtë), plus sensor të realitetit të shtuar LIDAR

– jetëgjatësia e baterisë: deri në 28 orë

– Kapacitet magazinimi: 128/256/512 GB/1 TB

– procesor: quad-core

– ngjyrat: blu, gri, gri-e zezë, ari

– çmimi fillestar: 1099 USD.

(Marrë nga: www.tportal.hr)

Përgatiti: Nuhi Shala