Foto: Atdhe Mulla

Joe Biden i kërkon Aleksandar Vuçiqit ta njohë Kosovën

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, i ka kërkuar homologut të tij serb, Aleksandar Vuçiq, njohjen e Kosovës së pavarur.

Në një letër urimi, të publikuar nga mediat serbe, me rastin e 15 shkurtit – Ditës Kombëtare të Serbisë, Biden thekson se ShBA qëndron përkrah Serbisë në synimin për integrimin europian dhe e inkurajon të vazhdojë të bëjë hapa përpara për të arritur këtë qëllim – përfshirë realizimin e reformave të domosdoshme dhe arritjen e një marrëveshjeje për normalizim me Kosovën të përqendruar në njohjen e ndërsjellë.