Ish-ambasadori i Holandës në Kosovë, Robert Bosch

Ish-ambasadori holandez në Kosovë Bosch, i reagon Vuçiqit

Ish-ambasadori i Holandës në Kosovë, Robert Bosch ka reaguar ndaj deklaratës së presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq, i cili ka deklaruar se është krenar për faktin se është duke delegjitimuar shtetësinë e Kosovës.

Bosch ka shkruar në Facebook se duket se Vuçiq po bëhet gjithnjë e më agresiv.

Sipas tij, “nacionalizimi ekstrem i Vuçiqi u ka bërë shumë dëm serbëve”, e që sipas tij presidenti serb nuk po e sheh këtë.

Më poshtë e gjeni të plotë publikimin e Robert Bosch në Facebook:

Tani që Serbia po shënon shpërndarjen e vaksinave ndaj Covid-19, Vuçiq duket se bëhet gjithnjë e më agresiv. Ky nacionalizëm ekstrem u ka bërë aq shumë dëm serbëve, pse ai nuk dëshiron ta shohë këtë?

Vuçiq: Jam krenar për delegjitimimin e shtetësisë së Kosovës dhe do të vazhdoj ta bëj këtë (KoSSev)

“Unë jam krenar për faktin se unë jam duke e delegjitimuar shtetësinë e Kosovës dhe do të vazhdoj ta bëj këtë pavarësisht Parlamentit Evropian, përkundër Parlamentit Evropian dhe për lavdinë e Serbisë”, tha Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq.

„Kam frikë se Z. Kurti pëlqen të flasë më shumë me veten e tij, por në atë rast – është një monolog. Nuk është dialog, prandaj le të shtyjë atë që dëshiron, le të bëjë atë që dëshiron, kjo është puna e tyre. Kështu ata vetëm na tregojnë se ata kurrë nuk dëshironin një dialog, “tha ai në Sabac sot.

Ai solli raportin e PE për Kosovën, i cili u miratua dje – pjesë të të cilit ai i citoi për shtyp: “Sipas raportit të Parlamentit Evropian për Kosovën, të cilin disa në Serbi po e thirren, ata bëjnë thirrje për bashkëpunim rajonal aktiv dhe koordinim më i madh i shkëmbimit të informacionit ndërmjet shërbimeve të sigurisë së Republikës së Kosovës dhe anëtarëve të saj evropianë. ”

„Prandaj, sipas tyre, është Republika e Kosovës. Sipas tyre, është një shtet, “theksoi ai, duke shtuar: ” Kur ata na flasin për moralin dhe ndershmërinë e atyre njerëzve që votuan për raporte të tilla, ata në fakt duhet të na tregojnë se çfarë po kërkojnë këta njerëz nga Serbia. “

Vuçiq pastaj vazhdoi të citonte një pjesë tjetër të raportit mbi Kosovën: “Ka shqetësime rreth fushatave dezinformuese për të delegjitimuar shtetësinë e Kosovës.”

„A jeni të mjerë në Serbi duke iu referuar asaj asambleje ?! Jam krenar për faktin që po delegjitimoj shtetësinë e Kosovës dhe do të vazhdoj ta bëj këtë pavarësisht Parlamentit Evropian, përkundër Parlamentit Evropian dhe për lavdinë e Serbisë “, theksoi Presidenti serb, duke shtuar:

„Dhe ata nuk mund të më bëjnë asgjë. Unë do ta kryej këtë aksion të madh evropian për të luftuar, përveç luftës kundër krimit të organizuar dhe luftës kundër vjedhjes dhe vjedhjes së pasurisë së popullit hebre. “

Aleksandar Vuçiç kishte pohuar në disa raste se partia e deputetes sllovene dhe evropiane, Tanja Fajon thuhet se kishte uzurpuar pronën e familjes së pasur hebreje Moskovic në Ljubljanë. Presidenti serb gjithashtu paraqiti të njëjtat akuza sot.

Dy raporte të veçanta u miratuan dje në Bruksel, shkruar nga raportuesi i përhershëm për Serbinë, Vladimir Bilchik dhe raportuesi për Kosovën, Viola fon Cramon. Raporti për Serbinë përfshiu gjithashtu një kërkesë për të hedhur dritë mbi çështjet aktuale, të tilla si Jovanjica, Krusik dhe Telekom, dhe kritikat ndaj gjendjes së mediave në Serbi.