Intervistë: Mirosllav Lajçak - LIVE

Në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet intervista me me Mirosllav Lajçakun, përfaqësues special i BE-së për dialogun Kosovë-Serbi.

Lajçak tregon nëse si pjesë e marrëveshjes së energjisë është diskutuar kthimi i borxhit për mospagesë të rrymës që 20 vjet nga qytetarët e katër komunave të veriut.

Kush do ta kontrollojë nën-stacionin energjetik në Vallaq?

A i ka bërë Qeveria e Kosovës kërkesë zyrtare Lajçakut për të përfshirë të drejtat e shqiptarëve të Luginës së Preshevës si pjesë të dialogut Kosovë-Serbi?

Çka po ndodh me marrëveshjen për targa, për njohjen e diplomave dhe për të zhdukurit?

Pse BE po e toleron presidentin serb Aleksandar Vuçiq, që nuk po i vendos sanksione Rusisë?

Pse Kosova nuk ka ende liberalizim të vizave sipas Lajçak?