Indi, tetë luanë aziatikë dalin pozitivë me COVID-19

Tetë luanë aziatikë kanë rezultuar pozitivë me COVID-19 në një kopsht zoologjik në Hyderabad, Indi.

Sipas Independent, ky është rasti i parë i tillë i raportuar në shtetin e Indisë.

Pas analizës së gjenomeve të mostrave të coronavirusit nga këta luanë, CSIR-Qendra për Biologji Celulare dhe Molekulare (CSIR-CCMB) në Hyderabad, e cila strehon një nga katër qendrat e caktuara të provës COVID-19 të Indisë për kafshët e robëruara, tha se infektimi nuk ka ndonjë variant që përbën shqetësim.

Veterinerët në Parkun Zoologjik Nehru thuhet se vunë re që luanët që shfaqnin simptoma të ngjashme me COVID-19, në javën e fundit të prillit.

Nga 12 luanët në kopshtin zoologjik, tetë u gjetën duke kollitur me simptoma të tjera, duke përfshirë shkarkimin e hundës dhe humbjen e oreksit.

“Luanët tani janë izoluar në kopshtin zoologjik nga kafshët e tjera dhe po marrin kujdesin e duhur dhe trajtimin e nevojshëm. Ata gjithashtu po i përgjigjen mirë trajtimit dhe po shërohen ”, tha Dr.Kukrety, Drejtor i Kopshteve Zoologjike./CNN