Ish-prokurori, Ali Rexha në Pallatin e Drejtësisë, 21 korrik 2022 Foto: KALLXO.com

I caktohet masa e sigurisë ish-prokurorit Ali Rexha, të mos i afrohet prokurorit Sulejmani dhe KPK-së

Ish-prokurori special. Ali Rexha gjatë ditës së sotme ka dalë para gjyqtarit të procedurës paraprake pasi ndaj tij Prokuroria e Prishtinës ka kërkuar masë të sigurisë në lidhje me kërcënimin ndaj prokurorit special, Lulzim Sulejmani.

KALLXO.com ka qëndruar gjatë ditës së sotme në hapësirat e Pallatit të Drejtësisë, ndërsa merr vesh se masa e sigurisë e caktuar ndaj Rexhës është që të mos i afrohet Sulejmanit dhe objektit të Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK) në distancë prej 200 metra.

Masa do të zgjasë një muaj, ndërsa nëse Rexha nuk e respekton atë, masa do t’i zëvendësohet me paraburgim.

Ish-prokurori Ali Rexha, po dyshohet se ka kërcënuar verbalisht prokurorin special Lulzim Sulejmani.

Ish-prokurori, Ali Rexha në Pallatin e Drejtësisë, 21 korrik 2022 Foto: KALLXO.com
Ish-prokurori, Ali Rexha në Pallatin e Drejtësisë, 21 korrik 2022 Foto: KALLXO.com

Rexha ishte arrestuar gjatë ditës së djeshme, ndërsa sot ai ka dalë para gjyqtarit të procedurës paraprake për shkak se ndaj tij është kërkuar edhe një masë e sigurisë nga ana e Prokurorisë Themelore në Prishtinë.

Seanca për masën e sigurisë ka filluar nga ora 9:00 në mëngjes.

Ish-prokurori Ali Rexha del para gjykatësit pasi dyshohet se kërcënoi prokurorin special Lulzim Sulejmani