Foto: Urim Krasniqi/KALLXO.com

Hoxhaj: Vota e Hungarisë kundër aplikimit të Kosovës në Këshillin e Evropës është politikisht dhe moralisht e gabuar

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Enver Hoxhaj, ka thënë se është për të ardhur keq se si Hungaria votoi kundër pranimit të aplikimit të Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës.

“Është për të ardhur keq që Hungaria ka ardhur në këtë pikë sa të mbështesë politikat hegjemoniste të Beogradit në rajon. Vota e Hungarisë në KE kundër Kosovës është politikisht dhe moralisht e gabuar! A do të ketë miku im, ministri i Jashtëm, Peter Szijjarto, një shpjegim se si përfundoi kështu?”- ka shkruar Hoxhaj në Twitter.

 

Sot Komiteti Ministror i Këshillit të Evropës në një mbledhje të jashtëzakonshme mori vendimin që t’ia përcjellë Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës kërkesën për anëtarësim të Republikës së Kosovës.

Sipas Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Komiteti i Ministrave me më shumë se 2/3 e votave mori vendimin që t’ia përcjellë Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës kërkesën për anëtarësim të Republikës së Kosovës

Kosova ka aplikuar për anëtarësim në Këshillin e Evropës më 12 maj 2022.

Kosovës i hapet rruga për anëtarësim në Këshillin e Evropës