Hoti kërkon nga Vjosa Osmani që ta trajtojë me prioritet Projektligjin për ndryshimin e Buxhetit

Kryeministri i vendit, Avdullah Hoti, përmes një shkrimi në rrjetin social ‘Facebook’, ka bërë të ditur se ka kërkuar nga kryeparlamentarja, Vjosa Osmani, që ta trajtojë me prioritet Projektligjin për plotësim ndryshimin e Buxhetit të Kosovës për vitin 2020, si dhe për ratifikim të marrëveshjeve ndërkombëtare.

“Bizneset e vogla dhe të mesme, përfshirë ato të drejtuara nga gra dhe sipërmarrës të rinj, janë duke u goditur më së shumti nga rënia ekonomike e shkaktuar nga pandemia. Masat për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, kanë rezultuar në ndërprerje të zinxhirit të furnizimit dhe një rënie masive të kërkesës në shumicën e sektorëve”, ka shkruar Hoti.

Hoti ka shkruar se aprovimi i Projektligjit të Buxhetit dhe ratifikimi i marrëveshjeve ndërkombëtare do t’i hapte rrugë Qeverisë për të ndërmarrë masa të menjëhershme në ndihmë qytetarëve dhe bizneseve.

“Prandaj, me mirëkuptim për situatën e rëndë ekonomike në vend, kërkojë që ky projektligj të trajtohet me prioritet të lartë”, ka shkruar në fund Hoti.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!