Hoti dhe Cakaj biseduan për procesin e dialogut Kosovë –Serbi

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka pritur në takim ministrin në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, Gent Cakaj.

Sipas njoftimit të Zyrës së Kryeministrit, Hoti dhe Cakaj biseduan për aktualitetin politik në Kosovë, Shqipëri dhe në rajon, për procesin e dialogut të Kosovës – Serbi dhe të tjera gjëra në interes të dyja llojeve.

“Të dy bashkëbiseduesit dhe pajtuan se dialogu është mënyra e vetme për problemin dhe të gjitha problemet e hapura midis Kosovës dhe Serbisë. Kryeministri Hoti nënvizon se në këtë proces nuk mund të ketë aftësi parciale, por vetëm një fuqi e fundit gjithëpërfshirëse me njohjen reciproke në kufijtë aktual”, thuhet në komunikatë.

Kryeministri Hoti dhe Ministri Cakaj biseduan edhe për problemin e shqiptarëve në Luginë të Preshevës dhe në Mal të Zi, ku theksohet nevoja për respektimin e përbërjeve të Këshillit të Evropës për të mbrojtur njerëzit dhe kombëtar.

Më tej thuhet se, ata rikonfirmuan përkushtimin e duhur për t’u bërë si faktor paqeje dhe stabiliteti në rajon.