FOTO - BBC

Harry dhe Meghan humbasin titujt mbretëror

 

Princi Harry dhe Meghan nuk do të përdorin më titujt e tyre të mbretëror dhe nuk do të marrin fonde publike për detyrat mbretërore, njofton Buckingham Palace, shkruan BBC.

Duka dhe Dukesha e Sussex gjithashtu thanë se ata synojnë të paguanin 2.4 milionë para të taksapaguesit për rinovimin e Frogmore Cottage, e cila do të mbetet shtëpia e tyre në Mbretërinë e Bashkuar.

Marrëveshja e re hyn në fuqi në pranverën e këtij viti, bëri të ditur Buckingham Palace.

Në një deklaratë Mbretëresha tha se pas shumë muaj bisedash dhe diskutimesh më të fundit, ishte, e kënaqur që së bashku ka gjetur një mënyrë konstruktive dhe mbështetëse për nipin e saj dhe familjen e tij.

“Harry, Meghan dhe Archie do të jenë gjithmonë shumë të dashur anëtarët e familjes sime”, vazhdoi deklarata.

“Unë i njoh sfidat që ata kanë përjetuar si rezultat i një kontrolli intensiv gjatë dy viteve të fundit dhe mbështes dëshirën e tyre për një jetë më të pavarur.”

“Dua t’i falënderoj për gjithë punën e tyre të përkushtuar në këtë vend, Commonwealth dhe më gjerë, dhe jam veçanërisht krenare për atë se si Meghan është bërë aq shpejt një nga anëtarët të familjes”.

“Është shpresa e tërë familjes time që marrëveshja e sotme u lejon atyre të fillojnë të ndërtojnë një jetë të re të lumtur dhe paqësore”.

Pallati Buckingham tha që çifti mbretëror e kuptoi se u kërkohej të tërhiqeshin nga detyrat mbretërore, përfshirë emërimet zyrtare ushtarake.

“Ata nuk do të marrin më fonde publike për detyrat mbretërore,” thuhet në deklaratë. “Me bekimin e Mbretëreshës, Sussexes do të vazhdojnë të mbajnë patronazhet dhe shoqatat e tyre private”.

“Ndërsa ata nuk mund të përfaqësojnë më zyrtarisht Mbretëreshën, Sussexes kanë bërë të qartë se gjithçka që ata bëjnë do të vazhdojnë të mbështesin vlerat e Madhërisë së saj”.

“Sussexes nuk do të përdorë titujt e tyre mbretëror pasi ata nuk janë më anëtar të punës të Familjes Mbretërore”./21Media