Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit. Foto: Urim Krasniqi/KALLXO.com

Hapet thirrja për blerjen e veprave të artit të artistëve vendor

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka hapur thirrjen për blerjen e veprave të artit nga artistët vendor për vitin 2022.

Përmes kësaj thirrje MKRS për blerje të veprave të artit vizual dhe audiovizual për  pasurimin e Fondit Shtetëror të Artit, MKRS synon: Të mbledhë, ruaj dhe mirëmbajë veprat e artit që janë krijuar nga artistë vendor, inicimin e tregut e shitblerjes së artit në Kosovë dhe promovimin veprave të artistëve tanë.

Vlera totale e planifikuar e thirrje publikes është 300,000.00 euro. Ndërkaq, sipas thirrjes shuma minimale e mbështetjes për përfituesit është 1,500.00 euro.

Vitin e kaluar MKRS ishte detyruar të anulonte gjithë procedura e thirrjes publike për blerjen e veprave te artit te artisteve vendor nga  Pakoja e Ringjalljes Ekonomike, pas reagimeve të komunitetit artistik se përzgjedhja e veprave për blerje ishe bërë në mënyrë jo ligjore.

Ministri Çeku ballafaqohet me artistët protestues, kërkon dëshmi për akuzat për blerje të veprave të artit