Ilustrim

Greva 'paralizon' sistemin e shëndetësisë

Dërgimi i Ligjit të Pagave në Gjykatën Kushtetuese nga Avokati i Popullit ka shtyrë mantelbardhët të mbajnë grevë.

Mjekët e të tria niveleve shëndetësor nesër do të jenë në grevë nga ora 07:00 në mëngjes e deri pasdite në ora 15:00.

Blerim Syla, kryetar i Federatës Sindikale të Shëndetësisë ka thënë për KALLXO.com se mjekët presin pagat me ligjin e ri.

“Morëm vendim me shumicë votash që me datën 13 Dhjetor 2019 duke filluar nga ora 07:00-15:00 të mbahet Grevë e Përgjithshme brenda institucioneve shëndetësore  të tri niveleve të sistemit shëndetësor parësor, dytësor dhe tretësor me moton: Presim pagat me Ligjin e ri”, ka thënë Syla për KALLXO.com.

Syla bëri të ditur se vetëm rastet urgjente do të trajtohen nga mjekët, ndërsa shërbimet tjera nuk do të ofrohen.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!