Google do t'i lejojë punëtorët të punojnë nga shtëpia të paktën deri verën e ardhshme

(CNN) Google) Kompania Google do t’i lejojë punonjësit të punojnë nga shtëpia deri të paktën në korrik 2021, tha një zëdhënës i kompanisë të hënën.

Kompania më parë kishte thënë që shumica e punonjësve do të punonin nga distanca deri në fund të vitit 2020, me disa punonjës që do të lejoheshin të ktheheshin në zyrë më shpesh.

Por vendimi për të zgjeruar politikën e punës nga distanca do të vazhdoj edhe në vitin e ardhshëm tregon se një nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë në botë po bën një pandemi të duket e  gjatë – dhe mund të nxisë bizneset e tjera që të ndjekin këtë kërkesë.

Në një memorandum për punonjësit, një kopje e së cilës u mor nga CNN Business, CEO i Google, Sundar Pichai tha që kompania ka rihapur 42 zyra në të gjithë botën.

“Për t’iu dhënë punonjësve aftësinë për të planifikuar përpara, ne do të zgjasim punën tonë vullnetare globale nga opsioni i shtëpisë deri më 30 qershor 2021 për role që nuk kanë nevojë të jenë në zyrë”, shkroi Pichai.

“Shpresoj se kjo do të ofrojë fleksibilitetin që iu nevojitet për të balancuar punën duke u kujdesur për veten dhe të dashurit tuaj gjatë 12 muajve të ardhshëm”.

Industria e teknologjisë ka udhëhequr akuzën për punë në distancë gjatë krizës së koronavirusit, me kompani përfshirë Twitter dhe Facebook duke thënë se planifikojnë të lejojnë disa punonjës të vazhdojnë të punojnë në distancë për një kohë të pacaktuar.