Foto: Urim Krasniqi/KALLXO.com

Gërvalla: Lista "Guxo" do të garojë në zgjedhjet lokale bashkë me Vetëvendosjen

Ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla, e cila është pjesë e Listës “Guxo”, e formuar nga Vjosa Osmani, ka bërë të ditur se kjo listë  ka vendosur që në zgjedhjet e ardhshme komunale të marrë pjesë në lista të përbashkëta me Lëvizjen Vetvendosje, ashtu siç veproi në zgjedhjet nacionale të 14 shkurtit.

Gërvalla ka shkruar në Facebook se arsyeja për këtë vendim është fitorja e arritur më 14 shkurt dhe se koalicioni i përbashkët qeveritar “ka dëshmuar se din dhe don ta bëjë ndryshimin e premtuar”.

Ajo ka shtuar se askush nuk ka të drejtë që në emër të Listës Guxo, në emër të frymës dhe konceptit të saj politik, të mbledhë vota me destinacion tjetër.

Ky reagim i Gërvallës vjen pas raportimeve se Lista “Guxo” në Ferizaj do të kandidojë e vetme në zgjedhjet për Asmablenë Komunale që do të mbahen në tetor të këtij viti.

Zgjedhjet lokale do të mbahen më 17 tetor të këtij viti.

Më poshtë e gjeni të plotë statusin e Donika Gërvallës në Facebook:

Të nderuar anëtarë, mbështetës dhe votues të Listës Guxo,

Në zgjedhjet nacionale Lista Guxo ka garuar bashkë me Lëvizjen Vetvendosje dhe së bashku arritëm që me forcën e votës të bëjmë ndryshimin e pritur nga qytetarët e Kosovës. Prandaj jemi të bindur që garimi i përbashkët edhe në zgjedhjet lokale do të sjellë përfundimisht ndryshimin e shumëpritur në Kosovë. Prandaj Lista Guxo ka vendosur që në zgjedhjet e ardhshme komunale të marrë pjesë në lista të përbashkëta me Lëvizjen Vetvendosje. Kjo jo vetëm për arsye se Lista e Referendumit (VV + Guxo + Alternativa) arriti fitoren plebishitare në zgjedhjet e 14 shkurtit të këtij viti, por edhe sepse koalicioni ynë i përbashkët qeveritar ka dëshmuar se din dhe don ta bëjë ndryshimin e premtuar.

Koalicioni synon shtetin ligjor e me mundësi të barabarta për të gjithë.  Askush nuk ka të drejtë që në emër të Listës Guxo, në emër të frymës dhe konceptit të saj politik, të mbledhë vota me destinacion tjetër.

Lista Guxo përfaqëson ndryshimin. Të gjithë ata që përqafojnë vizionin politik të Listës Guxo duhet të synojnë ndryshimin e premtuar rrënjësor në vend dhe jo të qenit patericë e koncepteve të tjera politike, të cilat në zgjedhjet e 14 shkurtit janë ndëshkuar rëndë nga qytetarët e vendit.

Nryshimet që po vijnë në Kosovë do të krijojnë perspektivë më të mirë për të gjithë. Kjo nuk arrihet me ndarje të posteve shtetërore për militantë partiak, pa ekspertizë e kompetencë profesionale.

Ata që ndihen të zhgënjyer për faktin që përzgjedhja në institucionet shtetërore tashmë bëhet në bazë të kritereve profesionale e jo duke shpërblyer militantë partiak, nuk e kanë kuptuar qartë mesazhin që votuesi kosovar dha në zgjedhjet nacionale.

Njoftojmë anëtarët dhe simpatizantët e Listës Guxo se gjatë ditëve të ardhshme, së bashku me dy deputetët e Ferizajit të Listës Guxo dhe me mbështetësit dhe aktivistët e shumtë do të takohemi për t’u koordinuar rreth hapave të mëtejmë. Takime të tilla do të mbahen në të gjithë vendin.