Foto: Flickr

Franca kërkon nga qytetarët e saj që pushimet t’i kalojnë në shtëpi këtë verë

Qeveria Franceze nuk dëshiron që qytetarët e saj të udhëtojnë jashtë vendit këtë verë dhe rekomandon që ata të kalojnë pushimet e tyre në Francë, tha Ministri i mjedisit Elisabeth Borne,të Dielën.

Në fillim të këtij muaji, Presidenti Emmanuel Macron tha se nuk ka gjasa që populli francez do të jetë në gjendje të ndërmarrë udhëtime të mëdha këtë verë dhe që edhe udhëtime brenda Evropës, mund të jetë i kufizuar për të zvogëluar rrezikun e rigjallërimit të epidemisë së koronavirusit.

Borne, në një intervistë për radion France Inter, gjithashtu tha se javën e ardhshme qeveria do të vendosë për mundësit e lirimi të rregullave për udhëtimet vendase franceze, aktualisht i kufizuar në një maksimum 100 kilometra larg shtëpisë, raporton Reuters.

Ajo tha se parqet e Parisit duhej të qëndronin të mbyllura për tani, pasi kryeqyteti ishte akoma një “zonë e kuqe” për qarkullimin e viruseve.

Kryebashkiakja e Parisit Anne Hidalgo i ka bërë thirrje në mënyrë të përsëritur qeverisë për rihapjen e parqeve si parizien, që kryesisht jetojnë në apartamente pa kopshte, priren të mblidhen rreth parqeve të mbyllura ku është e vështirë të respektohen rregullat e distancës sociale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!