Foto: Prishtina mbytet në ajër të ndotur dhe mjegull

Prishtina edhe sonte po përballet me ajër të ndotur dhe mjegull të dendur.

Kryeqyteti po vazhdon të ngulfatet me nivel të lartë të ajrit të ndotur sidomos në sezonin dimëror.

Sipas matjeve të fundit nga ‘Air Quality Index’ (AQI), ajri në Prishtinë konsiderohet të jetë i pashëndetshëm.

Ndotja e ajrit ka arritur në shkallën 107 AQI.

Për shkak të smogut e mjegullës është vështirësuar lëvizja e qytetarëve këmbë dhe me makina.

Ajri i ndotur në Prishtinë – Foto: KALLXO.com

Rreziqet për shëndetin nga ndotja e ajrit, flet pulmologia Rukije Mehmeti

Ambasada amerikane alarmon mbi cilësinë e ajrit në Prishtinë

FOTO: Prishtina ngulfatet nga smogu e mjegulla