Ushtrimi fushor i FSK-së në Gjermani, Foto: FSK

Foto: FSK-ja pjesë e ushtrimit shumëkombësh në Gjermani

Forca e Sigurisë së Kosovës po merr pjesë në një ushtrim fushor në Gjermani.

Një kontingjent i Forcës së Sigurisë së Kosovës i përbërë nga 12 pjesëtarë që nga 9 gushti është duke marrë pjesë në ushtrimin fushor ,,Zgjidhja e Kombinuar XII’’(Combined Resolve XII), në bazën e Ushtrisë Amerikane për Evropë ( USAREUR) që gjendët në Republikën Federale të Gjermanisë.

“Ekipi i FSK-së në këtë ushtrim është duke mbështetur Brigadën e Parë të Blinduar Luftarake të Divizionit të Këmbësorisë, në fushën e komunikimit, të personelit, të operacioneve si dhe në fushën e vëzhgimit dhe kontrollimit të zhvillimit të stërvitjes”, thuhet në njoftimin e FSK-së.

Sipas njoftimit gjatë këtyre ditëve të ushtrimit, janë zhvilluar aktivitete të vazhdueshme në ngritjen dhe zhvendosjen e ritransmetuesve, sipas nevojave në mbështetje të operacioneve taktike të Batalionit të Parë Xhenier si dhe bashkëpunimit me Kompaninë e Komunikimit,,Charlie’’.

Ushtrimi “Combined Resolved XII”, është ushtrim shumëkombësh i operacioneve të unifikuara tokësore, i drejtuar nga shtabi i Departamentit të Ushtrisë së SHBA-ve.

“Qëllimi i këtij ushtrimi është stërvitja e forcave të caktuara rajonale të Shteteve të Bashkuara të nivelit të Brigadës, në mbështetje të objektivave të Komandës Evropiane të SHBA-ve për bashkëpunim dhe siguri, ndërtimin e gatishmërisë me aleatët dhe partnerët e NATO-s”, ka njoftuar FSK.

Ushtrimi fushor i FSK-së në Gjermani, Foto: FSK
Ushtrimi fushor i FSK-së në Gjermani, Foto: FSK
Ushtrimi fushor i FSK-së në Gjermani, Foto: FSK
Ushtrimi fushor i FSK-së në Gjermani, Foto: FSK