Pamje nga ekspozita e Lirije Buliqit. Foto: KALLXO.com

FOTO: Ekspozita e Lirije Buliqit në Galerinë e Ministrisë së Kulturës

Mbi 60 vepra artistike në qeramikë të artistes, Lirije Buliqi po qëndrojnë të ekspozuara në Galerinë e Ministrisë së Kulturës (Galeria Qafa), në Kompleksin “Qafa” në Prishtinë.

Ekspozita është kuruar nga Erëmirë Krasniqi, ndërsa do të jetë e hapur deri më 11 korrik 2021.

Pamje nga ekspozita e Lirije Buliqit. Foto: KALLXO.com

Punimet e shfaqura në këtë ekspozitë janë realizuara nga Buliqi në një periudhë kohore nga viti 2004 deri 2011.

Shumë nga punimet e saj sfidojnë kategoritë, si të tilla ekzistojnë në një hapësirë krijuese në mes të qeramikës dhe skulpturës; pllakës dhe pikturës; zanatit dhe artit.

Të krijuarit në këtë hapësirë të ndërmjetme i ka mundësuar Buliqit që të hulumtojë terrene taktile, megjithëse estetike.

Pamje nga ekspozita e Lirije Buliqit. Foto: KALLXO.com
Pamje nga ekspozita e Lirije Buliqit. Foto: KALLXO.com
Pamje nga ekspozita e Lirije Buliqit. Foto: KALLXO.com
Pamje nga ekspozita e Lirije Buliqit. Foto: KALLXO.com
Pamje nga ekspozita e Lirije Buliqit. Foto: KALLXO.com