Ilustrim

FOL: OShP po manipulon me çmimet e ulëta

Tenderi për Rreth-rrotullimin në Lakërishtë dhe Arbëri me vlerë prej 1 milion e 149 mijë euro sipas organizatës joqeveritare FOL po keq-interpretohet nga OSHP-ja.

“Çmimet jo-normalisht të ulëta nëpër pozicione përdoren për manipulimin e ofertës finale dhe po pamundësojnë transparencën e kostove të tenderëve”, tha Elbasan Racaj nga Lëvizja FOL.

Paulina Behluli nga Open Data Kosovo tha se Komuna e Prishtinës ka hapur tenderin me procedurë përkufizuar, por tenderi po zvarritet nga OSHP-ja.

Gjithashtu sipas saj OSHP ka rekomanduar Komunën e Prishtinës që ofertën e ‘RSM Company’ ta testojë në bazë të nenit 3 të rregullores për deklarim dhe përcaktim të mjeteve.

Organizatat e shoqërisë Civile: Lëvizja FOL, Çohu, INPO, Open Data Kosovo dhe Columbus kanë shpalosur këto të dhëna në një konferencë për media.

Komuna  e Prishtinës me 11 maj 2018 ka hapur tenderin për zgjerimin e rrugës që lidhë lagjen ‘Lakërishtë’ me ’Arbërinë’.

Ky projekt paraqet rrugën lidhëse në mes Rreth-rrotullimit në Lakërishtë që lidhet me magjistralen Prishtinë-Mitrovicë dhe Rreth-rrotullimit në ‘Arbëri’ që lidh rrugët ‘Tirana’ dhe ‘Ahmet Krasniqi’.

Ky tender është shpallur  me procedurë të kufizuar me ka vlerë prej 1,438.180 euro.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!