Fillon rinumërimi i 1.428 vendvotimeve

Në këto momente po fillon procesi i rinumërimit të 1.428 vendvotimeve pas vendimit të Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa.

“Pasi e kemi marrë vendimin e PZAP-së dhe pasi kemi parë me vëmendje listën e vendvotimeve që duhet të rinumërohen, mund t’ju them se janë 1 mijë e 428 vendvotime që do të rinumërohen gjatë ditëve në vazhdim”, thuhet në njoftimin e KQZ-së.

Sipas këtij njoftimi, nga lista e PZAP-së 30 vendvotime ishin të shënuara nga dy herë dhe 12 vendvotime të tjera janë rinumëruar më parë në QNR me vendim të KQZ-së.

Gabimi që çoi në rinumërimin e rreth 1.500 vendvotimeve

Qendra e Numërimit dhe Rezultateve do të punojë në dy ndërrime si dhe është shtuar numri i tavolinave apo njësive të numërimit nga 23 në 32.

“Në mënyrë që të arrijmë që sa më shpejt të përmbyllim të gjithë këtë proces”, vazhdon njoftimi i KQZ-së.

Në njoftim thuhet se KQZ për të vëzhguar procesin e rinumërimit ka njoftuar edhe subjektet politike, të cilat mund të dërgojnë nga një vëzhgues për secilën njësi numërimi.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!