Fiknete Bejta: Pallati i Rinisë nuk është renovuar pasi e kemi marrë me shumë borxhe

Fiknete Bejta, këshilltare e pavarur në Asamblenë e Prishtinës, thotë se Pallatin e Rinisë e kanë marrë me shumë borxhe.

Ajo në debatin “Jeta në Komunë” mosmermeretimin e sallës së djegur të Pallatit e arsyetoi edhe me vonesë të projekteve dhe investimeve si shkak i pandemisë.

“Pallatin e Rinisë në vitin 2018 e kemi me një shumë të madhe borxhesh. 7 milionë euro i kemi paguar në fund të vitit 2018. Bordi i kësaj ndërmarrje ka alokuar deri në 800 mijë euro vetëm nga qiratë. Ka pasur disa projekte të planifikuara por për shkak të pandemisë shumë kanë mbetur pezull, madje edhe qiratë janë falur këtë vit,” tha Bejta.

Kurse Shefki Gashi nga LDK tha se nuk është përmendur kurrë investimi në Pallatin e Rinisë.

“Nuk është përmendur kurrë invesitnmi në Pallatin e Rinisë, aksionarët nuk sjellin raporte, nuk e kemi pasur kurrë në rend dite,” tha Gashi.

Gjysma e sallës së djegur të Pallatit të Rinisë (2001) ende vazhdon te përdoret si parking.

 

Ahmeti ka qenë kryetari i vetëm shqiptar që ka refuzuar pjesëmarrjen në debatin “Jeta në Komunë”.

Megjithatë, debati është mbajtur vetëm me anëtarët e Kuvendit Komunal të Prishtinës.

Me anëtaret e Kuvendit Komunal të Prishtinës janë diskutuar problemet e kryeqytetit dhe premtimet e pa mbajtura të Shpend Ahmetit.

Të ftuar në debat janë: Shefki Gashi, këshilltar nga LDK, Leonora Shabani Bajraktari, këshilltare nga LVV, Fiknete Bejta, këshilltare e pavarur, Leutrim Retkoceri, këshilltar nga PDK, Egzon Azemi, këshilltar nga LVV dhe Dren Shahini, aktivisht nga qyteti i Prishtinës.